Nenah De Coninck heeft vandaag bekendgemaakt dat ze een trainerswissel gaat doorvoeren. Ze gaat in de toekomst samenwerken met de Canadese coach Edrick Floréal. Daardoor zal ze zich dus ook bij de Universiteit van Kentucky vervoegen. Dit is alvast een grote stap voor de 21-jarige hordeloopster. “Het is een kans die ik niet kon laten schieten om een volgende stap in mijn carrière te zetten.”

Nenah heeft er net een geslaagd EK beloften opzitten. Na een voorbereiding die met hoogtes en laagtes gepaard ging, wist ze zich toch te plaatsen voor de finale. In die beslissende wedstrijd kon ze nog knap zesde worden. Toch zoekt de atlete van KAAG andere oorden op. In Amerika, meer bepaald het Track & Field-team van de Universiteit van Kentucky vindt ze die ook. Ze neemt daarbij afscheid van haar coach Patrick Himschoot.

Kendra Harrison

In Kentucky zal ze trainen onder begeleiding van Edrick Floréal. De Canadees is een voormalig verspringer die sinds 2012 voor de Universiteit van Kentucky werkt. Nenah zal zo samen trainen met toppers als Kendra Harrison, wereldrecordhoudster op de 100mH en goed voor een achtste plaats op het voorbije WK indoor, Kori Carter, Sydney McLaughlin en Omar Mcleod, olympisch kampioen op de 110mH.

De Belgische hordeloopster gaf bij ons reeds een reactie op deze beslissing: “Een tijdje geleden kreeg ik een aanbod vanuit Amerika om het team van Edrick Floréal te vervoegen. Dit houdt in dat ik in zijn trainingsgroep terechtkom en ik op de Universiteit van Kentucky ga studeren. Het is een kans die ik niet kon laten schieten om zo een volgende stap in mijn carrière te zetten.”

Nenah De Coninck op het voorbije EK voor beloften. – Foto: Jeroen De Meyer

“Daarnaast zal ik er een bredere visie op de wereld krijgen en mijzelf als persoon meer kunnen ontwikkelen. Ik krijg er de kans om communicatie te studeren en om deel te nemen aan de NCAA-kampioenschappen. Dit zijn echt wedstrijden van hoog niveau met ideale concurrentie waardoor ik mijn grenzen zeker kan verleggen. Midden augustus reis ik een eerste keer naar daar om er het eerste semester door te brengen. In december kom ik dan even terug naar huis.”