Zowel Margo Van Puyvelde, als Nenah De Coninck hebben zich van de halve finales verzekerd op de 400m horden. Van Puyvelde ging in de eerste van vier reeksen goed van start en kon in de laatste rechte lijn controleren. Ze won haar reeks in een knappe tijd van 57″27. De Coninck liep in de vierde reeks naar  de tweede plaats in een meer dan degelijke chrono van 57″78. Beide dames hadden een soortgelijk verhaal te vertellen.

Van Puyvelde met tweede tijd van alle deelneemsters tijdens de kwalificaties

“Ik ben uiteraard tevreden met mijn prestatie. Ik heb met een goed gevoel kunnen lopen en op het einde leek ik zeker nog energie over te hebben. Ik ga daarmee niet beweren dat het gemakkelijk was, want het heeft wel moeite gekost. In de laatste meters kon ik wel wat gas terugnemen. Dat opent perspectieven en een tijd onder de 57 seconden zit er na vandaag zeker in. Hopelijk beland ik op die manier in de finale. Als ik in die finale geraak, dan ben ik benieuwd naar hoe mijn lichaam zal reageren. Ik heb namelijk geen ervaring met drie wedstrijden op drie dagen tijd”, vertelde Van Puyvelde.

De Coninck knoopt aan met goede race

Nenah De Coninck – Foto: Jeroen De Meyer

“Ik ben in vergelijking met mijn vorige wedstrijden sneller van start gegaan. Dat was nodig met het oog op een rechtstreekse kwalificatie en het heeft goed uitgepakt. Ik voelde wel dat ik in de laatste rechte lijn moest duwen, maar dat is enigszins logisch. Er was nog ruimte om iets harder te gaan. Hopelijk kan ik die paar procentjes morgen gebruiken. Ik weet nu al dat er niet met reserve zal kunnen gelopen worden om eventueel in die finale te geraken. Dat is toch wel een doel ondanks een lastig parcours naar dit EK toe. Ik ga de longen uit mijn lijf lopen en hopelijk beland ik zo in de finale”, aldus De Coninck