Nenah De Coninck zal de komende maanden niet in actie komen. De atlete van KAAG kreeg vandaag te horen dat ze lijdt aan een compartimentsyndroom aan beide schenen.  Die diagnose schept duidelijkheid, aangezien de atlete al jarenlang op de sukkel was door die dekselse schenen. Binnenkort volgt een operatie. Vervolgens staat er een haar een lange revalidatie te wachten. Ze bracht het nieuws zelf naar buiten op Instagram.

Ondanks de problemen aan haar schenen slaagde ze er sinds 2013 in om elke zomer aan een internationaal kampioenschap deel te nemen, met als hoogtepunt haar Europese titel bij de junioren op de 400m horden. Het EK in Berlijn van komende zomer lijkt hierdoor veraf, maar de hordeloopster heeft haar leeftijd mee (21) en zal ongetwijfeld nog kansen krijgen op het hoogste niveau.

De Coninck, die afgelopen zomer nog goed was voor de zesde stek op de 400m horden op het EK voor beloften in het Poolse Bydgoszcz, blijft strijdvaardig en kreeg al heel wat steunbetuigingen van onder meer Eline Berings. Over de duur van haar revalidatie is voorlopig nog niks bekend. Wij wensen Nenah alvast veel beterschap toe en hopen haar zo snel mogelijk terug gezond op de piste te zien!

 

De Coninck aan het feest op het EK voor junioren