Theoretisch was het mogelijk dat we twee Belgische dames in de finale van de 400m horden op het EK voor beloften kregen. Margo Van Puyvelde en Nenah De Coninck hebben dat op een schitterende wijze in de praktijk omgezet. In de zwaarste eerste halve finale liep Van Puyvelde naar de derde plaats in 57″34. Hierdoor was ze rechtstreeks geplaatst. In de tweede halve finale deed De Coninck nog beter. Ze liep net niet naar de reekswinst en dook voor het eerst dit seizoen onder de 57 seconden met 56″99. De Coninck gaat met de derde tijd de finale in. Van Puyvelde mag als zesde naar de finale. Finishen onze landgenotes morgen in de top 5, of zorgen ze voor een nog straffer resultaat?

Margo Van Puyvelde – Foto: Jeroen De Meyer

“Ik had niet verwacht om rechtstreeks naar de finale te gaan, aangezien ik qua PR moest onderdoen voor enkele dames. Ik ben er nu nipt bij en dat geeft natuurlijk een goed gevoel. Ik moet nog sneller kunnen, maar ik weet niet of ik dat morgen al mogelijk is door die opeenstapeling van wedstrijden. In de finale is de plaats eigenlijk niet meer van belang voor mij. Het blijft mijn eerste optreden op een groot internationaal kampioenschap. Al zou ik heel tevreden zijn als ik morgen mijn PR kan aanscherpen. Die duik onder de 57 seconden zou enorm veel deugd doen”, vertelde een erg tevreden Van Puyvelde.

“Ik had absoluut niet verwacht om in de finale te staan en zeker niet om nog onder die 57 seconden te duiken dit seizoen. Na mijn spierscheur bij mijn aanvang deze zomer leek dit allemaal ver weg. Vandaag kwam alles perfect uit ondanks die verhinderde voorbereiding. Ik voelde in de laatste rechte lijn al dat ik er bij zou zijn. De Duitse Baumann, dit jaar al goed voor 55”72 (red.), passeerde me pas in de laatste meters. Ik bewijs hiermee toch wel dat ik op kampioenschappen net dat tikkeltje meer kan. Die finale op zich is al schitterend en met Margo erbij wordt het des te leuker. Ik durf na het EK bij de junioren, waar De Coninck met de tiende tijd naar het EK trok en met het goud terugkwam (red.), wel zeggen dat alles mogelijk is in een finale”, hijgde een dolgelukkige De Coninck uit.