Het was alvast een mooie prestatie om met twee dames in de finale te staan op de 400m horden. Margo Van Puyvelde en Nenah De Coninck bewezen dat ze recht hadden op die finaleplaats. Van Puyvelde finishte op haar eerste internationaal kampioenschap als vijfde in een opnieuw knappe tijd van 57″12. Ze ging in de laatste meters voorbij De Coninck, die sneller van start ging en de klok liet stoppen na een degelijke 57″43. Het goud was voor de Italiaanse Folorunso in een stevige tijd van 55″82.

Margo Van Puyvelde – Foto: Jeroen De Meyer

“Qua plaats ben ik zeker tevreden, maar ik miste een horde, waardoor ik die tijd onder de 57 seconden waarschijnlijk laat liggen. Dat zal toch even pieken, maar ik kan me optrekken aan het feit dat ik met de Universiade nog een kampioenschap kan lopen. Daar hoop ik echt wel voor het eerst een tijd onder die grens te behalen (waarop De Coninck haar met de gevleugelde woorden “maar natuurlijk dat je dat kan, zo’n bijter” onderbreekt). Ik ben alvast benieuwd naar hoe ik die verre verplaatsing naar Taipei ga verteren. Het zal daar qua niveau ook nog een ander verhaal worden”, vertelde Van Puyvelde

De revelatie van afgelopen winter maakte een straffe omschakeling naar de horden op een heel korte tijd. “Horden zijn duidelijk meer mijn ding in vergelijking met een vlakke baanronde. Dat pure sprintwerk is toch niet echt aan me besteed”, besloot de hordeloopster.

Mooi seizoenseinde voor De Coninck

“Ik heb alles gegeven wat ik kon. Ik mag dus absoluut niet ontgoocheld zijn. Mijn tijd is niet slecht met 57”43. Ik wist dat het moeilijk ging worden vandaag. Die derde dag verteren met mijn trainingsachterstand zou heel zwaar worden. Zonder die spierscheur in het begin van het seizoen had ik kunnen meestrijden voor de medailles. Mijn seizoen stopt hier, aangezien ik op heel korte tijd enorm veel zwaar trainingswerk heb proberen inhalen. Ik was echt op vandaag. Dat uitte zich op de laatste horde waar ik absoluut niet uitkwam qua passen. Het is tijd om te rusten. Ik kan het echt gebruiken. Vooraf had ik niet gedacht om in de finale te staan, dus dit is een meer dan geslaagd kampioenschap”, aldus een moegestreden, maar tevreden De Coninck.

Nenah De Coninck – Foto: Jeroen De Meyer