Ook in 2021 blijft de coronacrisis de sportwereld teisteren. De opstart van de CrossCup wordt namelijk opnieuw verstoord. De manche in Hannuit van 24 januari, de eerste van het 39ste seizoen, zal namelijk niet doorgaan in 2021. Dat meldt de organisatie na nieuwe coronacijfers en bevindingen van experten aan het zuiden van de taalgrens. Organisator Jos Van Roy blijft voorlopig hoopvol met het oog op het Vlaams kampioenschap in Diest op 7 februari. 

Er komt dan toch geen CrossCup in Hannuit op 24 januari. Het enthousiasme van de organisatie en het zoveelste plan van aanpak, met wedstrijden voor de jeugd en vier wedstrijden voor elites, leek tot gisteren tot de mogelijkheden te behoren. Vandaag volgde echter het nieuws dat er op 24 januari geen CrossCup in Hannuit mogelijk is. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van experten op vlak van de coronapandemie. De heropstart van amateursporten, waaronder ook het veldlopen, wordt pas in maart verwacht in het Franstalige landsdeel. Daarvoor komt de CrossCup dus te vroeg.

“De belangstelling was enorm, aangezien ik de afgelopen dagen heel veel berichten en mails heb ontvangen van atleten, zowel jong en oud. Het doet pijn onze start opnieuw uit te stellen, maar nu hebben we ook nog relatief op tijd zekerheid rond het evenement. Het had een overdonderend succes kunnen geweest zijn, uiteraard met respect voor de maatregelen. Een wedstrijd puur voor de jeugd was echter niet haalbaar, aangezien we daarnaast alleen profatleten aan de start zouden kunnen brengen. Daarvan hebben we er niet voldoende om vier veldlopen mee te vullen, waardoor het een annulatie de enige logische optie leek. Ik wil iedereen bedanken die zo enthousiast gereageerd heeft op onze berichtgeving. Wij blijven er alles aan doen om deze winter veldlopen te voorzien. Het wordt dus wachten op de volgende manche in Diest op 7 februari. Aangezien de regels in Vlaanderen en Wallonië licht verschillen, blijft er hier voorlopig meer mogelijk”, aldus organisator Jos Van Roy op de website van de CrossCUp.