Het indoorseizoen is inmiddels goed en wel van start gegaan. De Gentse Topsporthal krijgt dit weekend een beetje hulp van de Golazo Arena in Heusden-Zolder om de provinciale kampioenschappen zo vlot mogelijk te laten verlopen. Vandaag waren in Gent de atleten uit Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg aan zet. Wij selecteerden een reeks hoogtepunten uit de seniorencategorie.

Op de 60 meter horden toonde Sarah Missinne zich al vroeg in het seizoen in vorm. Met 8″32 verwees ze haar besttijd (8″38) na bijna vier jaar naar de prullenbak. Ook de nummer twee, Justien Grillet, stelde met 8″44 haar record gevoelig scherper. “De trainingen verliepen tot dusver volgens plan, maar deze chrono had ik nog niet verwacht”, legt Missinne uit. “Ik heb lang gesukkeld met een knieblessure, maar dankzij allerlei versterkende spieroefeningen heb ik die last onder controle.” Met Chloë Beaucarne, Michael Obasuyi en Dario De Borger vertoeft een deel van haar trainingsgroep momenteel op stage in Zuid-Afrika. Sarah Missinne richt zich dit jaar wat meer op haar studies verpleegkunde en moest dus thuisblijven. “Jammer, maar het is voor mij een opluchting dat ik mijn record eindelijk heb scherper gesteld. Als ik puur naar vandaag kijk, dan kan het komende wedstrijden zeker nog een tikje sneller.” Meerkampster Hanne Maudens werd in diezelfde 60 meter horden vierde met een degelijke 8″84, Margo Van Puyvelde finishte als vijfde na 9″08.

Michael Rossaert – Foto: Peter Wagemans

Op de vlakke 60 meter ontbond Michael Rossaert zijn duivels. Na 7″14 in de reeksen dook de pupil van Michiel Willaert in de finale voor het eerst in zijn leven onder de 7 seconden: 6″97. Dylan Owusu legde met 7″08 beslag op het zilver. Owusu zou later op de dag ook nog de 400 meter naar zijn hand zetten in 49″66. Bij de vrouwen was Manon Depuydt de snelste van het pak, zij schreef de overwinning op haar naam met 7″50. Op de 200 meter stond er opnieuw geen maat op Michael Rossaert, de ACW-atleet bracht zijn record naar 21″61. Op de IFAM Indoor, het Vlaams kampioenschap en het BK neemt Rossaert de 400 meter voor zijn rekening.

In het hoogspringen was de Italiaanse Serena Capponcelli de beste, in de kleuren van Vlierzele Sportief won ze met 1m90 de competitie, Hanna Van Hessche werd dankzij 1m82 tweede. Bij de mannen jumpte Emile Verdonck over 2m07. In het polsstokspringen opende eerstejaarsbelofte Hanne De Baene haar seizoen met 3m80, het Hamse duel in het kogelstoten werd gewonnen door Stijn Spillaert (16m42).

Aurèle Vandeputte –
Foto: Peter Wagemans

Op de 800 meter was Margo Van Puyvelde aan het feest, de ASVO-atlete hield Riet Vanfleteren af om te winnen in 2’13″34. Bij de heren kroonde Aurèle Vandeputte zich tot provinciaal kampioen, de West-Vlaming was met 1’53″00 veruit de sterkste. “Dit was mijn eerste indoorwedstrijd in vijf jaar en dat nog niet zo heel lang na mijn trainingsstage in Kenia. Ik voelde me nog niet helemaal fris, maar dat ik aan egaal tempo hier kon winnen stemt me zeker tevreden. Zonder in te boeten op uithoudingsvermogen richt ik me deze winter op het indoorseizoen, met de bedoeling om mijn snelheid flink aan te scherpen.”

De volledige resultaten van de eerste dag van het PK indoor vindt u via deze link.