Morgen staat in Oordegem de IFAM, de grootste meeting van ons land gepland. Niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief staat de IFAM als een huis. Ook 100m-hordeloopster Sarah Missinne wilde niet ontbreken. Zij wil haar vertrouwen terug een boost geven.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Na vorig jaar een deel van het seizoen uit geweest te zijn met een spierscheur, sukkel ik ook dit jaar al geruime tijd met een ontsteking aan de aanhechting van mijn kuitspier. Hierdoor verliep de opbouw naar het zomerseizoen moeizaam en kan ik bovendien niet alle trainingen voluit afwerken. Mentaal werd dit best zwaar. Dit alles vertaalt zich in een minder seizoensbegin. Ik ben er echter van overtuigd dat de resultaten gaan verbeteren. Zo benaderde ik vorige weekend voor het eerst dit seizoen de 14 seconden (14″08 op het Vlaams kampioenschap).”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM staat altijd wel op mijn schema. Ik vind het één van de mooiste wedstrijden van het seizoen. De aanwezigheid van internationale topatleten waar je ongeacht je leeftijd toch naar opkijkt, de sfeer, de goede piste,… Dit alles maakt het voor mij een meeting om naar uit te kijken.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Vorig weekend kon ik voor het eerst dit seizoen een tijd van rond de 14 seconden benaderen. Ik hoop deze prestatie te bevestigen of te verbeteren. Een dergelijk resultaat zou mijn vertrouwen een boost geven.”

Hoe ziet je seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“Na de IFAM staan er nog verschillende wedstrijden op het programma. Hier hoop ik mijn tijden verder te verbeteren. In mijn zoektocht naar snelle tijden zal het echter cruciaal zijn om blessurevrij te worden (of blijven). Ik zou dit dan ook als belangrijkste doel voor dit seizoen voorop stellen. Verder wil ik tijdens mijn seizoen vertrouwen opdoen voor de toekomst.”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.