Er zullen geen Marathon Majors plaatsvinden in de aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio. Na het uitstel van de marathon van Tokio enkele weken geleden heeft nu ook de organisatie van de Boston Marathon aangekondigd dat hun wedstrijd van het voorjaar naar het najaar verhuist. Eerder dit jaar moest de marathon voor het eerst in 124 jaar geannuleerd worden. 

De 125ste editie van de Boston Marathon zal nog even op zich moeten laten wachten. De organisatie van de legendarische marathon maakte bekend dat de op 19 april 2021 geplande marathon zeker verhuist naar de herfst van volgend jaar. Die beslissing volgt na grondig overleg met de lokale autoriteiten in Boston. “We zijn optimistisch over de toekomst van onze marathon en hopen dat we volgende herfst opnieuw onze sport kunnen vieren. Er zijn nog veel vragen, onder meer rond een exacte datum, maar die gaan we de komende maande één voor één proberen te behandelen”, klinkt het in een persbericht. Een concept met een lokaal circuit zoals tijdens de London Marathon op 4 oktober komt er dus niet.

Door het wegvallen van de Boston Marathon in het voorjaar van 2021 wordt het afwachten of er in de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio nog grote marathons op de kalender zullen staan. Drie weken geleden werd de marathon van Tokio al geschrapt. De organisatoren van de London Marathon gaven na hun coronaproof event op 4 oktober aan volgend jaar opnieuw in het najaar te organiseren. Het belooft volgend jaar wel een drukke marathonperiode te worden in dat bewuste najaar.

26 september – Marathon van Berlijn
3   oktober – London Marathon
10 oktober – Chicago Marathon
17 oktober – Marathon van Tokio
7   november – New York City Marathon