Vandaag bespreekt het uitvoerend comité van de Europese atletiekfederatie European Athletics of het EK in Parijs van komende zomer gehouden wordt op de voorziene datum, of er ook hier van uitstel sprake is door de dreiging van het coronavirus. Veel zal afhangen van wat er beslist wordt rond de Olympische Spelen in Tokio. European Athletics heeft voorlopig nog drie pistes, waarvan één het behoud van de oorspronkelijke datum of het verschuiven naar later dit jaar is en waarvan de andere twee uitstel naar juni of september 2021 betekent.

Het EK atletiek in Parijs staat komende zomer gepland in het Stade Charléty van 25 tot en met 30 augustus. Vandaag bespreekt het uitvoerende comité van European Athletics over het al dan niet verschuiven van die datum. Afstel is niet aan de orde, maar uitstel is dat duidelijk wel. “Er zal nog geen definitieve beslissing genomen worden, aangezien we nog wachten op wat het IOC de komende dagen en weken zal beslissen rond de Spelen in Tokio. We gaan echter wel al aan de slag met drie mogelijke pistes. Daarbij is er het behoud van de huidige planning, of uitstel met enkele maanden een mogelijkheid. Een andere optie is dat we met één jaar uitstellen naar respectievelijk juni of september 2021”, aldus Christian Milz, de CEO van European Athletics.

In Frankrijk gelden strengere coronamaatregelen dan in ons land. Van een lockdown ‘light’ zoals er hier wel eens wordt gezegd, is geen sprake bij onze zuiderburen.