Dobromir Karamarinov mag zich sinds vandaag de nieuwe voorzitter van de Europese Atletiekfederatie European Athletics noemen. De 63-jarige Bulgaar stond sinds maart 2020 aan het hoofd European Athletics, weliswaar ad interim. Vandaag kreeg Karamarinov het vertrouwen van de leden bij European Athletics. Hij volgt de Noor Svein Arne Hansen op, die in juni 2020 overleed aan de gevolgen van een beroerte. 

De Bulgaar Dobromir Karamarinov is vandaag weinig verrassend verkozen tot voorzitter van de Europese atletiekfederatie European Athletics. Karamarinov had geen tegenstander in de verkiezing en was al interim-voorzitter sinds maart 2020, aangezien toenmalig voorzitter Svein Arne Hansen door gezondheidsproblemen niet langer zijn functie kon uitvoeren. Arne Hansen overleed uiteindelijk in juni 2020 aan de gevolgen van een beroerte. De Bulgaar zal het mandaat van de Noor, dat loopt tot 2023, volmaken. Karamarinov is voorzitter van zijn Bulgaarse federatie in eigen land en zetelt onder meer in de raad van World Athletics.

De 63-jarige man is de zesde voorzitter in de geschiedenis van European Athletics. “Nogmaals bedankt voor de steun en het vertrouwen dat jullie mij geven. Ondanks dat ik geen rechtstreekse tegenstander had in deze verkiezing vergeet ik die steun niet. Voor mij is het een heuse eer om verkozen te worden als voorzitter. Ik hoop het vertrouwen dat jullie mij geschonken hebben terug te schenken in de komende jaren”, vertelde de Bulgaar na zijn verkiezing.

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1448551456160854016