Svein Arne Hansen is op 15 maart met spoed opgenomen in het ziekenhuis nadat hij een beroerte kreeg. De voorzitter van European Athletics verblijft sindsdien op de intensieve zorgen. De 73-jarige Noor zal nog zeker een week in het ziekenhuis moeten blijven, alvorens hij aan zijn revalidatie kan beginnen.

Svein Arne Hansen werd vorig jaar in april herverkozen als voorzitter van European Athletics en staat daardoor tot 2023 aan het roer van de Europese Atletiekbond. De komende weken zal zijn werk opgevangen worden door de raad van bestuur van European Athletics.

Na zijn hospitalisatie werd Arne Hansen ook getest op het coronavirus om verdere risico’s uit te sluiten, maar daarop testte hij negatief. European Athletics zal de komende week blijven communiceren over de gezondheidstoestand van haar voorzitter. Op sociale media kreeg hij alvast een hart onder de riem gestoken door onder meer Sebastian Coe, de voorzitter van World Athletics.