Vorige week deelde European Athletics mee dat het nog even wachten is op een beslissing rond het eventuele uitstel van het EK in Parijs. Voorlopig is daar nog geen sprake van, aangezien de CEO van de Europese federatie Christian Milz nog volop in het EK gelooft. Dat vertelde hij aan de Franse krant L’Équipe.

Vorige week deelde European Athletics mee dat het EK in Parijs nog niet uitgesteld wordt. Hoopgevend nieuws voor Europese atleten in onzekere tijden. De CEO van de organisatie vertelde in een gesprek met de Franse krant L’Équipe dat de plannen om eind augustus te organiseren nog altijd de voorkeur genieten op de andere scenario’s. Een uitstel naar later dit jaar behoort net zoals een uitstel naar 2021 tot de mogelijkheden. Toch is er een duidelijke voorkeur voor deze zomer, aangezien een uitstel naar het nieuwe olympische jaar een extra kostenplaatje van 2,5 miljoen euro met zich meebrengt. Die som geld kan de organisatie niet kan ophoesten.

“Veel zal afhangen van wat de Franse overheidsdiensten beslissen. Onze atletencommissie hoopt dat de huidige datum behouden blijft. Dat geeft de kans aan atleten om een doel voor ogen te houden. Zo koesteren ze ook hoop in deze moeilijke tijden. Er zijn nog zes à acht weken om een beslissing te nemen, want onze atleten hebben twee tot drie maanden nodig om zich ideaal voor te bereiden”, vertelt Christian Milz.

“We kunnen één van de weinige sporten worden die een groot evenement organiseren in 2020. Het is een mogelijk risico, maar we volgen voorlopig die piste. De geplande evenementen (onder meer de medailleceremonie en enkele kwalificaties van kampnummers op Trocadero; red.) in het stadscentrum verdwijnen normaal gezien wel van de planning om grotere risico’s te vermijden. Anderzijds kunnen er wel snelwandelwedstrijden toegevoegd worden aan het programma”, vervolledigt de CEO.

De komende weken ligt het lot van het EK deels in handen van de voorzitter van het lokale organisatiecomité Jean Gracia. Hij moet zich ook ontfermen over het mogelijke uitstel naar 2021.