München zal in 2022 het EK atletiek organiseren. Na Berlijn vorig jaar mag Duitsland zich opnieuw opmaken voor een groot kampioenschap. In 2002 ontving de stad ook al een outdoor-EK. Het EK zal net zoals twee jaar geleden ook meerdere sporten ontvangen, toen weliswaar niet in Berlijn maar in Glasgow. In 2022 zal het 50 jaar geleden zijn dat de Olympische Spelen plaatsvonden. De meerderheid van de sporten zullen dan ook in, op en rond het Olympische park worden gehouden.

Het EK atletiek van 2022 zal sowieso plaatsvinden tussen 11 augustus en 21 augustus. De kans is groot dat de atletiekcompetities beginnen op maandag 15 augustus. “Ik spreek voor alle sporten (maar liefst zes sporten, met onder meer turnen, triatlon, roeien en wielrennen; red.) als ik zeg dat we enorm opgetogen zijn door het feit dat we in 2022 naar de wondermooie stad München trekken. Binnen de atletiekwereld zijn we nog meer verheugd om, na onze schitterende passage in 2018 in Berlijn opnieuw nar Duitsland te mogen. De passie voor onze sport is zo groot in het land. Bovendien is het een mooie herdenking voor de Olympische Spelen van 1972. De iconische locaties en de diversiteit aan sporten zullen er een onvergetelijke periode van maken”, aldus de voorzitter van European Athletics Svein Arne Hansen.

Volgend jaar is er uiteraard het EK in Parijs. Dat EK staat na de Olympische Spelen in Tokio gepland en zal daardoor iets kleinschaliger zijn dan de editie die in München gepland staat. Onder meer de marathon wordt volgend jaar vervangen door een halve marathon. Koen Naert weet dus vanaf vandaag waar hij zijn Europese titel kan verdedigen.