Dafne Schippers laat het indoorseizoen schieten. Dat nieuws deelde de Nederlandse atlete zelf mee op haar Instagram-pagina. Schippers kende geen topjaar in 2019, aangezien ze nooit echt kon overtuigen en op het WK in Doha zelfs forfait moest geven voor de finale van de 100m door een blessure. Ze kon daardoor eveneens niet starten op de 200m, de discipline waarin ze uittredend wereldkampioene was. De afgelopen weken vertoefde Schippers in Zuid-Afrika voor een trainingsstage die met ups en downs verliep.

“Het was een stage met goede momenten, maar er waren ook een aantal kleine tegenslagen. Er zijn nog een aantal stappen nodig om echt in topvorm te kunnen presteren. Daarom heb ik besloten om het indoorseizoen zo te laten. Ik wil echt klaar zijn om explosief uit mijn startblokken te schieten. Jullie hoeven zich geen zorgen te maken, ik zorg dat ik klaar ben voor het outdoorseizoen”, aldus Schippers. De 27-jarige Nederlandse werd in 2016 vice-olympisch kampioen op de 200m na een toen ontketende Elaine Thompson.

https://www.instagram.com/p/B7stvWzhUUs/