Anne Zagré heeft zich op het LBFA-kampioenschap in Louvain-la-Neuve zonet kunnen plaatsen voor het WK in zaal. In de reeksen van de 60 meter horden vloog Zagré al naar een tijd van 8”15 waarmee ze nipt beter deed dan de gevraagde tijd van 8”16. In de finale deed ze met 8″12 nog een tikkeltje beter. De hordeloopster is de eerste die zich individueel kan plaatsen voor het kampioenschap.

Anne Zagré is weer helemaal terug van weggeweest. De hordeloopster kreeg in 2019 af te rekenen met een grote dosis blessureleed. Alsof dat nog niet genoeg was kwam Zagré ook nog eens onfortuinlijk ten val tijdens de halve finales op het WK in Doha. Dit jaar zit alles vooralsnog een pak beter mee.

Zagré, die nog maar net terug is van stage in Zuid-Afrika, bond op het LBFA-kampioenschap voor het eerst weer de wedstrijdspikes aan. In haar eerste wedstrijd van het seizoen knalde ze naar een knappe 8″15 waardoor ze exact één honderdste onder de limiet voor het WK indoor duikt. Later op de dag volgde nog de finale waardoor de RESC-atlete opnieuw kon jagen op een sterke tijd. Het persoonlijk record van de atlete staat voorlopig op 7″98. Daar kwam Zagré nog niet bij in de buurt, maar met 8″12 bewees de hordeloopster al vroeg op het seizoen in goede vorm te verkeren. Normaliter start de hordeloopster morgen ook op het Vlaams kampioenschap waar ze Eline Berings eventueel mee naar het minima kan loodsen.

Het WK indoor loopt van 13 tot 15 maart in het Chinese Nanjing.

Bekijk de reeksen van de 60 meter horden hieronder.

Ook andere prominenten kenden geslaagde eerste test

Op de 60 meter zonder hindernissen trok Lucie Ferauge duidelijk de lakens naar zich toe. Nadat ze in de reeksen al een knappe 7”51 op de tabellen zette, overtuigde ze andermaal door in de finale naar 7”45 te sprinten. Ze verwees zo haar twee jaar oude PR twee keer naar de vuilbak. Op de 200 meter slaagde de nummer drie van het EK junioren niet in een soortgelijke stunt. De LBFA-titel schreef ze ook hier overtuigend op haar naam, maar een nieuwe verbetering van haar record kwam er met 23”66 nét niet.

Lucie Ferauge – Foto: Yngwie Vanhoucke

Camille Muls gooide op de 800 meter gooide hoge ogen door in haar eerste indoorwedstrijd van het seizoen meteen 2’06”04 te noteren. Ze liep in zaal nog nooit eerder sneller dan deze seizoensopener. Elise Vanderelst maakte er op de 1500 meter zoals verwacht een heuse solo van. De vice-Europese beloftekampioene trapte haar wedstrijdseizoen af met een fraaie 4’21”29. Bij de mannen werd het een knappe tweestrijd tussen Eliott Crestan en Oussama Lonneux. 800m-specialist Crestan haalde het uiteindelijk nipt in een knappe 3’46”44, tegenover de 3’47”38 van Lonneux. Clemant Deflandre maakte eveneens een uitzonderlijk uitstapje van het veld naar de indoorpiste. Hij domineerde de 3.000 meter met 8’28”36.

In het verspringen was Corentin Campener de beste met een sprong van 7m55. Jean-Baptiste Nutte mocht met 7m19 het zilver in ontvangst nemen. Ook in het kogelstoten viel de meerkamper in de prijzen. Daar haalde hij brons met 14m71. Melanie Vissers overvleugelde op haar beurt de tegenstand in het polsstokspringen door over 4m16 te wippen. De lat ging nadien naar 4m27 maar dat bleek te hoog gegrepen.