Dafne Schippers zal niet van start gaan in de reeksen van de 200 meter. Schippers moest gisteren door een liesblessure ook al afhaken voor de finale van de 100 meter en lijkt niet tijdig fit om haar wereldtitel op de halve baanronde te verdedigen. De Nederlandse mocht zich vier jaar op rij de regerende wereldkampioene noemen op deze afstand, maar moet nu dus de fakkel doorgeven.

Het hing enigszins in de lucht dat Dafne Schippers vandaag niet van start zou gaan voor de reeksen van de 200 meter. De regerende wereldkampioene forceerde zich gisteren in de start bij de halve finales van de 100 meter en liep een liesblessure op. Schippers plaatste zich desondanks nog voor de finale, maar besloot niet meer van start te gaan. Haar entourage liet de optie open wat betreft deelname aan de 200 meter aangezien Schippers in de opwarming zou beslissen of ze al dan niet zou deelnemen. Een kleine twee uur voor het startsignaal werd de knoop doorgehakt: Schippers zou niet in actie komen, dat meldt NOS.

Schippers behoorde samen met Sifan Hassan tot de grootste Nederlandse medaillekandidaten. Deze blessure is dus een grote streep door de rekening van onze noorderburen. Of Schippers in actie komt op de 4×100 meter is voorlopig niet bekend.