In Nederland zijn er zojuist drastische maatregelen genomen rond het komende zomerseizoen. De Nederlandse federatie Atletiekunie heeft meegedeeld dat alle wedstrijden van komende zomer tot en met 5 juli gecanceld worden, waaronder ook de Nederlandse kampioenschappen. De federatie bekijkt wel om die nationale kampioenschappen naar een andere datum te verplaatsen, bijvoorbeeld in het najaar.

Het coronavirus en de gevolgen ervan voor de Nederlandse samenleving hebben een enorme impact op de atletieksport. Accommodaties zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime en op termijn een verantwoord wedstrijdklimaat.

Ook het Nederlands Kampioenschap Atletiek, gepland van 26 tot en met 28 juni in Den Haag, alsmede de overige NK’s tot en met 5 juli, zijn hierbij geschrapt. Momenteel bekijkt het LOC samen met de Atletiekunie de alternatieven om deze evenementen, mogelijk in een andere vorm, in het najaar te laten plaatsvinden.

Bij ons zijn voorlopig alle wedstrijden tot en met 10 mei afgelast.