De Nederlandse atletiektoppers mochten gisteren voor het eerst opnieuw trainen op Papendal, het sportcentrum bij uitstek voor Nederlandse toppers in de bossen van Arnhem. Momenteel mag alleen de absolute top er trainen in kleine groepjes. Al zorgt dat laatste alvast voor veel vreugde bij onder meer Dafne Schippers, Nadine Visser en Churandy Martina.

De slagbomen aan het Nederlandse trainingscentrum Papendal gingen op 15 maar onherroepelijk dicht door de coronacrisis en bijhorende maatregelen. Dafne Schippers en andere Nederlandse toppers werden daardoor gedwongen om dichter bij huis hun conditie te onderhouden. Na een sluiting van zes weken mochten de eerste atleten gisteren opnieuw proeven van de blauwe piste in de bossen van Arnhem. Eerder deze week werden trainingen voor jeugdatleten in Nederlandse clubs opgestart, weliswaar met de nodige veiligheidsmaatregelen.

https://www.instagram.com/p/B_pIIJnjN7l/

“Het is erg fijn om weer met een klein groepje te mogen trainen. Het doet zoveel meer dan alleen individueel trainen. Een beetje sociaal contact is ook wel weer fijn. We zijn veel in de bossen geweest en ik heb thuis een krachtinstallatie, dus daar heb ik mijn krachttraining kunnen doen. Het was verre van ideaal, maar het was de enige optie die we hadden. Hier lopen we minder risico dan in de bossen, want daar kwamen we veel mensen tegen en dat wil je eigenlijk niet. We zijn heel veel met het coronavirus bezig. Ik heb veel minder sociale contacten, ben heel veel thuis en ben er heel voorzichtig mee. Het is nu eenmaal niet niks”, aldus Schippers aan de NOS.

De atlete uit Utrecht hoopt dat er volgend jaar geen wedstrijden sneuvelen door de pandemie. Deze zomer is nog erg onduidelijk, al lijkt het vast te staan dat er qua internationale wedstrijden een laag aanbod zal zijn. “Ik hoop dat volgend jaar alles door kan gaan, al zijn daar ook al dubbele verhalen over. Ik probeer iedere week een stukje beter te worden, waardoor ik volgend jaar heel fit ben. Dat zie ik nu als motivatie en ook een beetje als ontspanning. Ik kan nu werken aan de mindere puntjes”, besloot de tweevoudige wereldkampioene op de 200m.

https://www.instagram.com/p/B_nCOx-n1OM/