Hanne Claes heeft zich tijdens de Resisprint International Chaux-de-Fonds kunnen plaatsen voor het EK in München. Op de 400m horden sprintte de DCLA-atlete naar een mooie tijd van 55″73. Voor het EK wordt 55″85 gevraagd. Bij de mannen bleven Dries Van Nieuwenhove en Robin Van Damme boven de grens van 50 seconden. Anne Zagré dook voor het eerst dit jaar onder 13 seconden op de 100m horden. 

Op het Belgisch kampioenschap in Gentbrugge was Hanne Claes nog enigszins teleurgesteld met haar tijd van 56″49 en bijhorende derde plaats op de 400m horden. Claes voelde dat ze, na een moeilijke periode met blessureperikelen aan de achillespees, opnieuw in staat was om onder de 56 seconden te duiken. Amper een week later kan Claes opgelucht ademhalen.

In La Chaux-de-Fonds, een piste op hoogte die bekend staat om zijn snelle tijden, snelde Claes op haar geliefkoosde horden naar een tijd van 55″73. Daarmee doet ze ruim beter dan haar seizoensbeste. En belangrijker: de nummer vier van het EK in 2018 plaatst zich daarmee rechtstreeks voor het EK in München. De limiet voor dit kampioenschap bedroeg 55″85. Eerder plaatste ook Paulien Couckuyt zich al voor het EK op dit nummer.

Nog enkele andere Belgen vonden hun weg naar het Zwitserse stadje. Dries Van Nieuwenhove kon net niet voor de tweede maal in zijn carrière onder de 50 seconden duiken op de 400m horden. Met 50″09 zette de Belgische kampioen wel zijn tweede tijd ooit neer. Robin Van Damme kwam de voorbije weken ook al een paar keer aardig in de buurt van deze barrière. Hij zal vandaag wellicht op meer gehoopt hebben dan 50″94.

Anne Zagré kon duidelijk profiteren van de gunstige piste. Ze liet, weliswaar met iets te veel rugwind, een seizoenbeste van 12″80 optekenen. In de finale bleef Zagré met 12″95 opnieuw knap onder de 13 seconden. Deze keer blies de wind wel geldig. In de reeksen kwam onze landgenote Yanla Ndijip-Nyemeck tot 13″45. De trainingsgenote van Zagré moest in de finale vrede nemen met 13″49. Langs Nederlandse zijde toonde Dafne Schippers opnieuw dat ze het nog steeds kan. Op de 100m snelde ze naar een seizoensbeste van 11″13, goed voor een EK-ticket.