Hanne Maudens heeft op het EK voor beloften geen tweede medaille kunnen afdwingen. In de finale van het verspringen kwam Maudens tot een afstand van 6m09. Dat leverde haar, na haar brons op de zevenkamp, een negende plaats op.

Hanne Maudens heeft er een druk programma opzitten. De dag na haar bronzen zevenkamp werkte ze de kwalificaties van het verspringen af. Haar sprong van 6m17 bezorgde haar een plaats op in de finale. De finale bleek er echter net teveel aan voor de meerkampster. Maudens kon zich met een beste poging van 6m09 net niet bij de beste acht scharen waardoor ze geen drie extra pogingen kreeg. Ze sluit de verspringcompetitie zo af als negende van Europa.

De overwinning ging naar Hilary Kpatcha die met een sprong van 6m73 ver boven de anderen uittorende. Het zilver en brons ging naar de Hongaarse Béata Farkas en de Servische Milica Gardasevic die 6m55 en 6m43 ver sprongen.