Het Belgische kwartet op de 4x100m heeft voor een heus Belgisch delirium gezorgd. Simon Verherstraeten, Kobe Vleminckx, Antoine Snyders en Raphael Kapenda leverden sterk werk in de finale. Ze liepen in eerste instantie vijfde, maar in de laatste rechte lijn wist Kapenda nog het brons veilig te stellen. De tijd van 39″77 was in feite een bijzaak. Ze bezorgen ons land de vijfde medaille op het EK voor beloften in Gävle.

Net als in de reeksen trok Simon Verherstraeten de boel op gang. Hij bracht vervolgens de vice-Europese kampioen, Kobe Vleminckx, in stelling die in de rechte lijn naar voor knalde. Antoine Snyders mocht vervolgens opnieuw de bocht voor zijn rekening nemen en gaf als vierde de stok door aan Raphael Kapenda. Kapenda, die in de reeksen nog niet in actie kwam, leek vleugels te hebben en lag na enkele passen al in medaillepositie. De slotloper leek uiteindelijk gelijktijdig te finishen met Wit-Rusland die vanuit baan acht ook plots in de pap kwamen roeren, maar het scorebord gaf uiteindelijk toch België als derde aan. Duitsland won de finale met 39″22 terwijl de Fransen met 39″57 onze landgenoten net van het zilver hielden. Het Belgisch kwartet zorgt met hun 39″77 voor de vierde medaille. Nooit eerder behaalde een Belgisch team meer dan drie medailles op een EK voor beloften.

De Britten, Nederlanders en Polen zullen minder vrolijk terugkijken op deze aflossingswedstrijd. Zij maakten fouten met de wissels en geraakten niet aan de finish.