In tegenstelling tot vorig winterseizoen is er voorlopig wél sprake van indoorwedstrijden waar iedereen welkom is. Gisteren organiseerde RCG in de Gentse Topsporthal een open indoormeeting die op méér dan 400 deelnemers kon rekenen. Onder meer Michael Obasuyi, Hanne Maudens en Tibo De Smet lieten zich opmerken. 

Ondanks de vierde coronagolf kunnen clubs zowel in het veld, als in openlucht wedstrijden organiseren. Een groot contrast dus in vergelijking met vorig winterseizoen waarin micromeetings zowat de enige kans waren voor atleten om op eigen bodem in actie te komen. Van een grote Belgische meeting zoals de IFAM Indoor of de door Golazo georganiseerde meeting in Louvain-la-Neuve is de komende maanden geen sprake. De provinciale kampioenschappen in zaal werden eveneens geannuleerd. Publiek is door de coronamaatregelen niet welkom in zaal én in openlucht, maar dat hield meer dan 400 atleten niet tegen om gisteren naar de Gentse Topsporthal af te zakken.

Hordeloper Michael Obasuyi opende net zoals in 2018 en 2019 zijn indoorseizoen net voor de jaarwisseling. Zonder grote blokken specifieke trainingsarbeid klokte de olympiër af na 60m horden in 7″82. Eind januari begint het winterseizoen écht voor de zilveren medaillewinnaar van het EK voor beloften. Dan opent Obasuyi de jacht op zijn PR van 7″67 in de aanloop naar het WK in zaal in Belgrado. Meerkamper Jente Hauttekeete proefde voor het eerste van de hoge horden bij de senioren. Met 8″52 kwam hij voorlopig niet in de buurt van zijn tijden bij de junioren. In het kogelstoten noteerde de Europese juniorenkampioen een beste worp van 13m71 in zijn eerste competitie met een seniorenkogel. Matthias Quintelier was de beste met de kogel dankzij een worp van 17m79.

Hanne Maudens kondigde na afloop van het zomerseizoen aan dat ze opnieuw naar haar oude liefde, de meerkamp, terugkeert. In functie van een meerkamp later deze winter testte Maudens haar benen op de korte sprint. Op 60m klokte ze af na 7″69. De baanronde in zaal haspelde ze af in 25″01. Bij de mannen liet Simon Verherstraeten zich opmerken op de 60m met een PR van 6″79. Tibo De Smet was afgelopen zomer één van de verrassingen op de 800m. De Smet opteerde gisteren voor de 400m en deed niet onaardig met een chrono van 47″51.

De uitslagen van de open indoormeeting kan u hier raadplegen. De meeting herbekijken kan u hier.

Hanne Maudens – Foto: Golazo