Cynthia Bolingo heeft zich op het EK indoor in Torun zoals verwacht verzekerd van de halve finales op de 400m. Bolingo ging van de start in de bijzonder sterk bezette derde reeks. Daarin werd de Belgische recordhoudster derde in 52″27, haar snelste tijd van het seizoen. Bolingo zette zo de snelste verliezende tijd neer van alle zeven reeksen neer. Camille Laus kon geen vuist maken in de tweede reeks en werd vierde in 53″68. Voormalig meerkampster Hanne Maudens werd kansloos laatste in de vijfde reeks in 53″63. 

Net zoals bij de mannen heeft één van de drie landgenotes zich geplaatst voor de volgende ronde van de 400m op het EK indoor in Torun. Cynthia Bolingo moest wel knokken in de bijzonder straffe derde van zeven reeksen. Bolingo moest namelijk de duimen leggen voor Justina Swiety-Ersetic en Jessie Knight, maar zette met 52″27 wel een stevig seizoensbeste neer. Daardoor mag onze landgenote zich als snelste verliezer opmaken voor de halve finales van half acht vanavond. Ze zette de vijfde tijd van alle deelneemsters neer en mag dus dromen van de finale, al lijkt een chrono onder 52 seconden daarvoor wel een noodzaak.

Camille Laus en Hanne Maudens maakten in respectievelijk de tweede en vijfde reeks nooit aansprak op de volgende ronde. Laus leek goed van start te gaan, maar moest vervolgens enkele atletes voor laten bij het ingaan van de slotronde. De kapitein van de Belgian Cheetahs, die geen startrecht hebben in Torun, had geen versnelling in haar benen en werd vierde in een eerder matige 53″68. Maudens ging héél behouden van start en kreeg pas in de laatste 100m opnieuw voeling met haar concurrentes. De voormalige meerkampster zette met 53″63 haar tweede tijd ooit neer.

Onze Nederlandse dames verging het een stuk beter. Femke Bol en Lieke Klaver wonnen zonder grote problemen hun reeksen in respectievelijk 52″77 en 52″74. Voor Lisanne de Witte werd het even bibberen, aangezien de atlete pas op de finish de tweede plaats kon behalen in 52″82.