De Belgian Cheetahs zijn in de finale van de 4x400m op de World Relays als zevende geëindigd. Het kwartet rekende in de finale op Paulien Couckuyt, Hanne Maudens, Margo Van Puyvelde en Camille Laus. Couckuyt ging stevig van start en kon ondanks een eeuwige laatste rechte lijn de stok als derde doorgeven aan Maudens, die een geblesseerde Imke Vervaet verving. Maudens moest echter lossen, waardoor ons land een terugval kende. Margo Van Puyvelde en Camille Laus streden nog voor wat ze waard waren, maar een zevende plaats in 3’37″66 bleek het hoogst haalbare. De zege ging onverwacht naar Cuba, Nederland viel naast het podium. 

De Belgian Cheetahs zijn er op de World Relays niet in geslaagd om een sterke finale neer te zetten. Paulien Couckuyt bracht het team wel goed op gang in de finale van de 4x400m bij de vrouwen. De Europese beloftekampioene op de lage horden gaf de stok als derde door aan Hanne Maudens, die in laatste instantie Imke Vervaet moest vervangen. Vervaet kreeg tijdens de opwarming af te rekenen met hamstringproblemen en moest daardoor afhaken. Maudens kon voorin niet standhouden en viel terug van naar de zevende plaats. Margo Van Puyvelde was daardoor op achtervolgen aangewezen.

Van Puyvelde bleef op de zevende stek hangen. De kloof met de voorliggers was ondertussen te groot om nog een rol van betekenis te spelen. Camille Laus bolde daardoor uit naar de zevende stek in 3’37″66. Het goud ging onverwacht naar Cuba in 3’28″41. Nederland zag een medaille door de vingers glippen na een onbegrijpelijke tactische keuze. Femke Bol werd namelijk niet uitgespeeld als slotloopster. Bol moest heel wat meters goed maken na een eerder matige start bij de Nederlanders. Lieke Klaver kon zich bewijzen in de strijd om de medailles, maar Klaver ging te voortvarend van start. Drie teams gingen nog op en over Klaver, waardoor de Nederlanders toch teleurgesteld achterbleven. Polen en Groot-Brittannië vervolledigden het podium.