Hanne Maudens en Jente Hauttekeete hebben zich gisteren verzekerd van de Belgische titels op de meerkamp. In de Gentse Topsporthal maakte Maudens haar terugkeer in de meerkamp nadat ze zich het afgelopen jaar toelegde op de 400 meter. Met 4.212 punten bleef ze ruim driehonderd punten onder haar PR op de vijfkamp. Hauttekeete, de Europese juniorenkampioen op de tienkamp, kwam voor het eerst aan de start van een zevenkamp bij de senioren. De atleet van KAAG totaliseerde 5.680 punten, goed voor de achtste plaat op de ranking aller tijden. In Monaco liep Arnaud Dely naar een degelijke vijf kilometer op de weg. In de ministaat werd hij vierde in een tijd van 13’48.

Hanne Maudens heeft haar terugkeer op de meerkamp gevierd met een Belgische titel op de vijfkamp. Maudens was gisteren in de Gentse Topsporthal de beste op het BK meerkamp. De 24-jarige atlete begon aan haar vijfkampdag met een degelijke passage op de 60m horden van 8″74. In het hoogspringen kon ze die goede lijn niet doortrekken, aangezien ze vrede moest nemen met 1m70. Ze herpakte zich met een betere passage in het kogelstoten met een beste worp van 13m42. In het verspringen liet Maudens echter opnieuw kostbare punten liggen. Tijdens de afsluitende 800m, de discipline waarin ze outdoor al 2’06 noteerde, ging Maudens voluit voor een nieuw PR. Na een snelle start kreeg ze het een ronde voor het einde knap lastig. Ze besloot niet vol door te gaan en te finishen in een tijd 2’25″00. Op die manier kwam ze tot een puntentotaal van 4.212 punten, ruim driehonderd punten onder haar eigen PR. Vooraf droomde ze stiekem om via het BK zich te plaatsen voor het WK indoor in Belgrado, maar die droom mag ze voor dit winterseizoen opbergen aangezien ze pas 23ste staat op de wereldranglijst.

Voor Jente Hauttekeete werd het afgelopen weekend zijn eerste kennismaking met een meerkamp in de seniorencategorie. Hauttekeete, afgelopen zomer goed voor de Europese titel en WK-zilver op de tienkamp bij de junioren, betaalde logischerwijs leergeld. Hij begon méér dan degelijk aan zijn tweedaagse met 7″06 op de 60m. Ook in het verspringen deed hij het niet onaardig dankzij een beste sprong van 7m16. In het kogelstoten en hoogspringen kwamen de verhoopte PR’s er niet uit met respectievelijk 13m66 en 2m02. Op zondag begon de atleet van KAAG aan zijn tweede dag met een PR van 8″29 op de hoge horden. Het polsstokspringen was op niveau met 4m60. In de afsluitende 1000m klokte Hauttekeete af na 2’52″74, ruim zes seconden boven zijn PR. De eerstejaarsbelofte sprokkelde in totaal 5.680 punten bij elkaar en is zo de achtste performer aller tijden in eigen land.

Van Looy de beste op Highjumpgala Elmos

Zita Goossens – Foto: Lucien Lambotte

In Heist-op-den-berg stond zaterdag de tweede editie van het Internationaal Highjumpgala Elmos gepland. Bij de vrouwen maakte Belgisch kampioene in openlucht, Zita Goossens, haar terugkeer. De atlete van DEIN is nog op zoek naar haar beste vorm na een slopende examenperiode. Haar 1m74 volstond niet voor de zege, aangezien juniore Marie De Troyer en de Nederlandse Lieke Reijs ook over die hoogte vlogen zonder foutpoging. Reijs had in totaal minder pogingen nodig dan De Troyer, waardoor de zege naar onze zuiderbuur ging. Bij de mannen haalde Lars Van Looy zijn gram door over 2m12 te zweven. Hij bleef zo Arne Min en Bram Ghuys voor. Dat laatste dus sprong in een sfeervolle setting over 2m09.

Dely laadt zich op voor Hannuit met snelle vijf kilometer

Arnaud Dely – Foto: CrossCup

Arnaud Dely bewees onlangs dat hij naast een succesvol duatleet en triatleet ook aardig uit de voeten kan op de piste en de weg. Gisteren bewees hij dat opnieuw door tijdens de Monaco Run in de ministaat Monaco naar een tijd van 13’48 te lopen op vijf kilometer op de weg. Onze landgenoot schuwde het kopwerk niet na een eerder trage aanvangsfase. Na drie kilometer ging hij zelf aan de boom schudden, maar in de slotfase gingen nog drie atleten over Dely. Met zijn chrono is hij officieel gezien de tweede landgenoot op de vijf kilometer op de weg. Komende zondag wil de atleet zich bewijzen op de CrossCup in Hannuit. De zege ging in Monaco naar de Europese juniorenkampioen in het veldlopen, Axel Vang Christensen. De jonge Deen was zes seconden sneller dan Dely.

3 REACTIES

 1. Niets over Thomas v d Poel bij de junioren die bijna dezelfde prestaties leverde als Jente?

 2. Niets afdoen van de prestatie van Arnaud Dely maar ik denk nog altijd dat tijden op de piste veel belangrijker zijn dan 5 km op de weg.
  Het werd tijd dat men veldlopen, baan en wegatletiek niet met elkaar gaat vergelijken.
  Veldlopen is een aparte dicipline en is afhankelijk van de gekozen omloop , afstand.
  Tegenwoordig gaat met tijden van 5km op de weg vergelijken met 5 km op de baan . Op de weg kan je bergaf , wind in de rug , hoeken afsnijden en is de afstand niet altijd heeel juist.
  Laat enkel afstanden van de halve marathon , marathon aanvaarden als officiële wedstrijden.
  In België heeft men altijd hier niet zo professioneel omgesprongen zoals in onze buurlanden !!!

Reacties zijn gesloten.