Hanne Maudens heeft op het EK beloften knap de bronzen medaille behaald op de zevenkamp. De meerkampster begon als vijfde aan de afsluitende 800 meter en moest een risico nemen om zich opnieuw in de medailles te werken. Ze ging er als een speer vandoor en sloeg al snel een gaatje op de anderen. Ze vocht voor wat ze waard was en diepte de voorsprong stelselmatig verder uit, wat nodig was aangezien ze 2,5 seconden bonus moest sprokkelen op de Nederlandse Oosterwegel. Maudens klokte uiteindelijk 2’08″79, een dik persoonlijk record. Het eindtotaal van Maudens bedraagt 6.093 punten.

Het goud en zilver was na zes disciplines quasi een uitgemaakte zaak, maar voor het brons maakten nog meerdere dames aanspraak. Maudens was daar één van, maar zou daarvoor wel haar A-game moeten bovenhalen. Die boodschap had ze maar al te goed begrepen. Na 200 meter zat onze landgenote mooi in het spoor van de Zweedse Salming die er een knap tempo op nahield. Na één ronde had het duo een behoorlijke voorsprong, maar dat leek nog altijd onvoldoende voor het brons. Maudens ging op en over de Zweedse en diepte de voorsprong verder uit. Met nog 100 meter te gaan begon ook een andere kanshebber voor het brons, de Nederlandse Oosterwegel, aan een stevige opmars. Maudens deed enkele meters voorop echter hetzelfde waardoor ze ruim voor alle anderen finishte. Met haar 2’08″79 deed ze ruim beter dan haar oorspronkelijk record van 2’11″26. Maudens is zo de eerste atlete die het Belgische kamp aan een medaille helpt. Drie jaar geleden behaalde de bronzen medaillist eveneens een derde plek op het WK voor junioren.

De Zwitserse Géraldine Ruckstuhl en de Duitse Sophie Weißenberg haalden zoals verwacht het goud en zilver binnen met respectievelijk 6.274 en 6.175 punten. Maudens scherpt met haar 6.093 punten nipt haar seizoensbeste bij. Oosterwegel strandde op de ondankbare vierde plek met 6.072 punten.