Michael Obasuyi heeft helaas niet voor de tweede Belgische medaille kunnen zorgen op het EK voor beloften in Gävle. Obasuyi liep vanuit baan vijf naar 13”67. Slechts 3 honderdsten te traag voor een medaille.

Vooraf werd Michael Obasuyi meermaals bestempeld als één van de grootste kanshebbers op een medaille. Een blessure net voor het EK verstoorde echter de voorbereiding van de hordeloper. In de reeksen en halve finale verliep alles nog heel vlot. In de finale kwam Obasuyi ook heel vlot uit de blokken, maar helaas vormden de horden soms letterlijk een té groot obstakel. De nummer vier van het voorbije WK voor junioren tikte meerdere horden aan en dat betaalde hij cash. Obasuyi overschreed bijna gelijktijdig met drie anderen de finish, maar bleek in de einduitslag met 13″67 toch enkele honderdsten te traag voor een medaille. De Zweed Jason Joseph maakte zijn favorietenrol meer dan waar door na 13″45 als eerste over de finish te komen.