Al vroeg in het zomerseizoen wist Tarik Moukrime een knappe 3’38”29 te realiseren waarmee hij maar nipt boven het minimum voor het EK in Berlijn bleef. Het zag er dus goed uit voor de RESC-atleet, maar zijn gezondheid speelde hem opnieuw parten en belette hem die goede lijn door te trekken. Ondanks het wegvallen van zijn profcontract is de 1500m-specialist nog steeds vastberaden zijn kunnen te tonen. Liefst doet hij dit al deze winter op het EK indoor waarvoor de limiet 3’41”89 bedraagt. Moukrime ging in het verleden al sneller (3’40”73) en mag dus terecht ambities koesteren.

Dag Tarik, het is even stil geweest rond jou, maar hoe gaat het er ondertussen mee?

“Alles gaat weer goed met mij, al was dat tijdens en kort na het zomerseizoen minder het geval. Al bij aanvang van het zomerseizoen voelde ik dat mijn lichaam kwetsbaar was en ik sukkelde eveneens nog met gezondheidsproblemen ten gevolge van mijn kanker. Mijn lichaam had nog steeds niet de stabiliteit van voordien. De blessure die ik tijdens mijn laatste wedstrijd voor het EK in Berlijn opliep was mentaal ook een harde noot om te kraken. Na de zomer nam ik twee maanden vakantie om volledig te herstellen en er mentaal weer bovenop te komen.”

Je nam ook aan enkele wegwedstrijden deel de voorbije weken. Hoe heb je die beleefd?

“Ik heb inderdaad al twee wegwedstrijden achter de rug. Ik had mij er niet specifiek op voorbereid dus stond niet aan de start met het doel om echt te presteren. Ik deed het vooral voor het plezier. De eerste wedstrijd vond plaats in mijn geboortestad Verviers en was daardoor belangrijk voor mij. Winst voor eigen publiek maakte het dan ook extra genieten. Met mijn deelname wou ik echter vooral mijn stad steunen zodat zij in de toekomst een aangepast sportbeleid kunnen ontwikkelen. Nadien liep ik zoals heel wat Belgen in Trier. Het is altijd een plezier om daar te lopen, want de sfeer is er geweldig!”

Wat verwacht je van het indoorseizoen?

“Ondanks het wegvallen van mijn profcontract bij Adeps durf ik mijzelf nog wel enkele doelen stellen. Ik geloof nog steeds in mezelf en mijn capaciteiten. Ik ben geduldig en ik weet dat het harde labeur op training op een dag zijn vruchten zal afwerpen. De goede vorm komt geleidelijk aan terug en ik heb de kans om omringd te worden door een goed team die mij toelaat mij rustig voor te bereiden. Mijn voornaamste doel wordt alleszins het realiseren van minimum op de 1500m voor het EK indoor. Als alles volgens plan verloopt waag ik mij begin februari aan een eerste poging.”