Nadine Visser heeft de Nederlanders op indrukwekkende wijze een vijfde medaille bezorgd op het EK indoor in Glasgow. Visser maakte in de finale van de 60m horden duidelijk dat haar derde plaats op het WK indoor van vorig jaar geen toevalstreffer was. Bij de eerste horde was het meteen duidelijk dat onze noorderbuur op weg was naar de Europese titel. De klok stopte na 7″87, de beste Europese prestatie van het jaar en slechts vier honderdsten boven haar eigen Nederlands record. Bij de mannen verschalkte Milan Trakjovic de grote namen.

Nadine Visser behoorde tot één van de topfavorieten op de 60m horden. Al zou ze rekening moeten houden met de Duitse titelverdedigster Cindy Roleder. Roleder kende in tegenstelling tot Visser een slechte start en holde achter de feiten aan. Ze zou wel nog het zilver behalen in 7″97. Het brons ging naar de Wit-Russische Elvira Herman. Herman, die op het EK outdoor in Berlijn nog Europees kampioene werd op de 100m horden, had met 8″00 genoeg om dat brons veilig te stellen. De Hongaarse Luca Kozak was met 7″97 snelste atlete tijdens de halve finales, al kende ging die vreugde gepaard met verdriet, aangezien Kozak zich blesseerde bij het neerkomen van de stootkussens. Haar enkel was te gehavend om van start te gaan in de finale.

De Nederlanders beleven gouden tijden op het EK in Glasgow, aangezien ze gisteren op een uur tijd vier keer scoorden met Dafne Schippers en Joris Van Gool op de 60m en Lisanne De Witte en Tony Van Diepen op de 400m. Na één zilveren plak voor Schippers en drie bronzen plakken voor de andere medaillewinnaars is er nu ook gouden eremetaal voor onze noorderburen.

Trajkovic verrast grote namen en bezorgt Cyprus unieke gouden medaille

Héél wat grote namen aan de start van de finale van de 60m horden bij de mannen. Met Andrew Pozzi konden de Britten rekenen op de uittredende Europese kampioen én regerende wereldkampioen. De Fransman Pascal Martinot-Lagarde is dan weer de regerende Europese kampioen op de 110m horden. Ook de Spanjaard Orlando Ortega kon een taaie klant worden. Al had dat trio niet gerekend op de Cyprioot Milan Trajkovic, die vanuit baan één naar de winst zou snellen, terwijl de toppers heel wat steken lieten vallen onderweg. Met 7″60 hield Trajkovic Martinot-Lagarde en Aurel Manga achter zich met respectievelijk één en twee honderdsten. De top zeven was slechts acht honderdsten van elkaar verwijderd.

Na het verlossende nieuws dat Trajkovic het eerste goud ooit voor zijn land had gewonnen, ging de Cyprioot uit zijn dak. Hij stormde de tribune op, viel, kuste uitbundig zijn vriendin en ging met haar op wandel. Vervolgens kreeg zijn trainer een wel erg harde knuffel. We onthouden dus dat Milan Trajkovic knuffelt zoals hij horden aanvalt: hard en snel!