Het heeft niet mogen zijn voor de Belgian Cheetahs tijdens de rechtstreekse finale van de 4x400m op het EK indoor.Cynthia Bolingo, Hanne Claes, Margo Van Puyvelde en Camille Laus deden in Glasgow een gooi naar de eerste medaille voor de aflossingsproject, dat in 2018 het levenslicht zag. De dames kwamen niet in de buurt van de medailles, aangezien Bolingo en Claes niet over de beste benen beschikten. Met 3’32″46 noteerde het kwartet wél een BR. De winst ging overtuigend naar Polen, die 3’28″77 klokten.

Een duidelijk vermoeide Cynthia Bolingo kon als startloopster haar wagonnetje aanhangen bij de eerste vier landen. De zilveren medaillewinnares van de 400m kon Hanne Claes wel in een gunstige positie afzetten, zodat Claes alleen maar moest volgen bij de Polen, Britten, Italianen en Fransen. Dat liep echter niet van een leien dakje, aangezien Claes na halfweg een gaatje moest laten. De vier eerste landen waren gaan vliegen, net zoals de medaillehoop van de Cheetahs. De Leuvense kreeg begin deze week nog af te rekenen met een zware verkoudheid, wat de mindere beurt enigszins kan verklaren. Margo Van Puyvelde zette alle zeilen bij en kreeg opnieuw de top drie in zicht, al bleef het een aanzienlijke kloof.

Teamkapitein Camille Laus stond voor een haast onmogelijke opdracht. Laus knalde echter als nooit tevoren en zou nog in de buurt komen van de nummers drie en vier. Haar splittijd van 51″76 is ronduit indrukwekkend. Met 3’32″46 kwamen de Cheetahs 56 honderdsten tekort om het brons te grijpen. Het EK indoor in Glasgow was het eerste kampioenschap voor de aflossingsploeg in zaal. Outdoor snelden de Cheetahs naar een vierde plaats op het EK in Berlijn.