Nina Lauwaert komt volgende week aan de start van de Great Stirling XCountry. De Belgische, die in Tilburg nog als 22e over de finish kwam, werd uiteindelijk nog toegevoegd aan de deelnemerslijst. Het is een kleine verrassing dat iemand van buiten de top 20 wordt geselecteerd voor zo’n prestigieuze race.

Op 14 december werden de Europese teams bekendgemaakt. Isaac Kimeli was toen al zeker van deelname, bij de vrouwenploeg moesten nog twee namen ingevuld worden. Het zou uiteindelijk de Belgische Nina Lauwaert zijn die aan het lijstje werd toegevoegd. Lauwaert werd 22e op haar allereerste EK veldlopen, maar was daar zelf niet helemaal tevreden mee. Ook de Deense Maja Møllel Alm, die als 18e over de streep kwam in Tilburg, werd opgeroepen en staat volgende week aan de start van de Great Stirling XCountry.

Lauwaert vertoeft verder in goed gezelschap binnen dat Europese team. Met Anna Emilie Møller en Anna Gehring hebben ze respectievelijk de Europese en vice-Europese kampioenen bij de beloften in hun rangen. Zij zullen het in Schotland opnemen tegen een Brits en een Amerikaans team. De wedstrijd staat geprogrammeerd op zaterdag 12 januari in de namiddag. Bij de senioren mannen komt Isaac Kimeli in actie.