Nina Lauwaert heeft gereageerd op haar niet-selectie voor het EK veldlopen. Lauwaert, die afgelopen zondag de beste was bij de senioren vrouwen in Roeselare, hekelt de aanpak van de selectiecommissie. De atlete van ACW ijvert in een bericht op Facebook voor gelijke kansen voor vrouwen binnen de sport.

De Belgische selectie voor het EK veldlopen telt één individuele vrouwelijke atlete, namelijk Annelies Nijssen. Bij de beloften en senioren vrouwen is ervoor gekozen om geen atletes af te vaardigen naar Dublin. Die beslissing schoot in het verkeerde keelgat bij Nina Lauwaert, de winnares van de CrossCup-manche in Roeselare afgelopen zondag. Lauwaert schreef haar gevoelens van zich af in een gebald bericht op Facebook waarin ze een oproep lanceert voor gelijke kansen voor vrouwen binnen de sport.

“Slechts één dame individueel en drie volledige mannenteams. Really? Wat een wantrouwen naar vrouwenatletiek. Het is ook een mooie boodschap aan de jeugd: train en werk zo hard als je wilt, wees veerkrachtig, want je krijgt amper kansen. Dit maakt mij en mij met veel andere vrouwen zeer boos denk ik. Arm, arm België. Super veel succes aan Annelies (Nijssen, red.) en bewijs je maar extra hard. #gelijkekansenvoovrouwen”, aldus Lauwaert op Facebook.