Ondanks de uitspraak van de rechtbank in het voordeel van Nina Lauwaert en Lisa Rooms zal het duo zondag niet aan de start van het EK veldlopen verschijnen. Organisator European Athletics houdt het been stijf en weigert het duo in extremis in te schrijven. De deadline voor de inschrijvingen verliep vorige week donderdag. 

Na het positieve nieuws voor Nina Lauwaert en Lisa Rooms in de rechtbank gisteren, volgde vandaag een koude douche. De KBAB kwam na de uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg in actie en probeerde het duo in te schrijven voor het EK veldlopen van komende zondag in Fingal, Dublin. Die actie kwam echter te laat, aangezien European Athletics de inschrijving van beide atletes weigerde. De deadline om alsnog ingeschreven te worden, was vorige week donderdag.

“Dit is zuur. Als de Atletiekbond vanaf het begin actie had ondernomen, was dit niet gebeurd. Vorige week is er door de advocaten gevraagd om ons onder voorbehoud in te schrijven, maar daar zijn ze niet op ingegaan”, vertelt Lauwaert aan Sporza. De atlete stond net zoals Rooms op het punt om vandaag nog naar Dublin af te reizen, maar door de beslissing van European Athletics blijven ze in België.

Het doek over de soap rond de EK-selectie lijkt nog lang niet gevallen. Beide atletes hopen namelijk op een schadevergoeding. De rechtszaak rond de selectie kwam gisteren ten einde, van een nieuwe zaak is voorlopig geen sprake. “Het blijft de schuld van de KBAB dat we niet aan de start verschijnen, dus we zullen zeker en vast een schadevergoeding vragen. In het algemeen willen we ook de selectiecriteria aankaarten en pleiten voor meer gelijkheid.” De KBAB heeft sinds de bekendmaking van de selectie op geen enkel punt persoonlijk contact genomen met één van beide atletes. Dat blijvende gebrek aan persoonlijke communicatie is een extra motivatie voor beide atletes om de rechtszaak verder te zetten.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.