Isaac Kimeli is opgeroepen voor de Great Stirling XCountry. De prestigieuze veldloop verhuist dit jaar van Edinburgh naar Stirling, waardoor ook de naam wijzigt. De zilveren medaillewinnaar van het voorbije EK veldlopen is op 12 januari de absolute kopman van de Europese ploeg.

Zeg niet langer ‘Great Edinburgh XCountry’, want die heet voortaan ‘Great Stirling XCountry’. Dit heeft alles te maken met de parcoursverplaatsing, die zich nu in het Schotse stadje Stirling bevindt. Bij de senioren mannen is Isaac Kimeli opgeroepen dankzij zijn zilveren medaille in Tilburg. De nummer één van het voorbije EK, Filip Ingebrigtsen, geeft verstek waardoor de atleet van OEH op 12 januari het Europese team zal leiden. Eerst zou de atleet van Tim Moriau nog op stage gaan in Kenia. De indoorplannen die vooraf werden gemaakt zijn ondertussen twijfelachtig geworden door het uitstellen van de nieuwe selectiecriteria.

In het Europese mannenteam voor Stirling zitten overigens ook nog Aras Kaya, Adel Mechaal, Samuel Fitwi, Hugo Hay en Napoleon Solomon. Zij nemen het op tegen een Amerikaans en een Brits team. Vorig jaar werd Soufiane Bouchikhi nog straf vierde in Edinburgh. Met de mixed relays kwam ons land eveneens in de spotlight te staan dankzij een tweede plaats. Kimeli maakte toen deel uit van dat kwartet.