Dafne Schippers gaat terug aan de slag bij haar voormalige coach Bart Bennema. Schippers zag eerder deze maand nog haar ondertussen ex-coach, Rana Reider, vertrekken bij de Nederlandse Atletiekunie. De tweevoudig wereldkampioene op de 200m keert terug naar Bennema, die Schippers tussen 2008 en 2016 begeleidde. Bennema zal ook de coaching van de andere topsprinters in Nederland op zich nemen.

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is de kogel dus door de kerk: Schippers keert terug naar de coach die haar groot wist te maken. 2018 bracht niet wat de Nederlandse verwachtte, maar het was haar coach Reider die er zelf de stekker uittrok wegens familiale redenen. De Amerikaan keerde terug naar zijn familie in de Verenigde Staten. Die beslissing volgde als een complete verrassing voor de Nederlandse sprintsensatie, al was ze er wel als de kippen bij om Reider te bedanken voor zijn werk.

“Ik ben heel erg blij met de hernieuwde samenwerking met Bart. We kennen elkaar goed, weten wat we aan elkaar hebben en samen zien we de toekomst met alle vertrouwen tegemoet. Ik kijk er naar uit om een mooi vervolg te geven aan de fijne samenwerking die we altijd hebben gehad”, vertelt Schippers op haar social media.

https://www.instagram.com/p/Bqu0Q7hBCof/