Elie Bacari heeft zich bij de IFAM Outdoor in Brussel geplaatst voor de EK Atletiek. De 20-jarige atleet uit Leuven liep in de finale van de 110m horden naar een nieuw pr in 13”46, exact de limiet voor het titeltoernooi in Rome.

De vreugdekreet van Elie Bacari nadat zijn tijd op het bord was verschenen, moet tot buiten het Koning Boudewijnstadion te horen zijn geweest.

“Het had er eigenlijk eerder van moeten komen”, was de eerste reactie van de dolblije Bacari. Eerder op de middag had hij in de heats zijn pr al aangescherpt tot 13”56. In de finale ging het nog een tiende sneller, ondanks kramp op de laatste vier horden.

Het nieuwe PR van Bacari is goed voor de derde tijd ooit gelopen door een belofte en een nieuwe bevestiging dat het verleggen van de focus van de meerkamp naar de horden goed heeft uitgepakt voor de pupil van Arne Broeders en Bart Bennema. “In de samenwerking met Bart en Arne heb ik een goede structuur gevonden. Ik hoop nog sneller te kunnen deze zomer.”

Broeders en Bennema deelden aan de finish in de vreugde over de EK kwalificatie van hun atleet. “Via de ranking was het moeilijk geworden”, dacht Bennema. “Het is mooi voor Elie dat hij die limiettijd hier loopt.”

Na de WK Indoor mag Bacari zich volgende maand dus ook gaan opmaken voor de EK in de buitenlucht. Dat gaat hij op de 110m horden samen doen met Michael Obasuyi. In Brussel maakte Obasuyi zijn status van Belgisch recordhouder meer dan waar door niet alleen de finale te winnen, maar dat te doen in een evenaring van zijn nationale record van 13”20.

Op de 100m horden was er ook Belgisch succes. Noor Koekelkoren, clubgenoot van Bacari bij DC Leuven Atletiek, plaatste zich met 13”39 voor de WK junioren.

Niet lang na de finish van de hoge hordenonderdelen barstte een onweer los boven de Heizel, waardoor het programma van de IFAM met een uur is verdaagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in