Jente Hauttekeete heeft onlangs een belangrijke knoop doorgehakt in zijn carrière. De beloftevolle meerkamper trainde jarenlang – met succes – onder het bewind van zijn ouders. Recent volgde er toch een overstap naar Bart Bennema, de hoofdcoach van het meerkampproject bij de Vlaamse Atletiekliga. Zijn vader blijft wel nauw betrokken bij de trainingen, meldt de atletiekliga.

Een olympisch jaar kondigt zich aan en daar horen soms veranderingen bij. Na jarenlang onder de vleugels van vader Hendrik Hauttekeete en moeder Melanie Moreels getraind te hebben, wordt Jente Hauttekeete sinds kort bijgestaan door Bart Bennema.

Bennema is sinds maart in dienst bij de Vlaamse Atletiekliga als hoofdcoach van het meerkampproject. De Nederlander die in het verleden Dafne Schippers naar haar strafste prestaties loodste, buigt zich voortaan over de trainingsschema’s en wedstrijdplanning van Hauttekeete. Van een echte breuk met zijn ouders is weliswaar geen sprake. Bennema zette de grote lijnen uit, maar vooral vader Hauttekeete blijft actief betrokken bij de trainingen.

Jente Hauttekeete samen met vader Hendrik in Götzis – Foto: Jeroen De Meyer

Met 8.075 punten in Götzis heeft Hauttekeete dit jaar aanzienlijke vooruitgang geboekt. Hij behoort nu tot het select kransje van vijf Belgen die erin slaagden om de 8.000 punten-grens te doorbreken. De 21-jarige alleskunner kan in 2024 streven naar een deelname aan zijn eerste groot kampioenschap bij de senioren. De internationale limiet voor het EK in Rome, vastgelegd op 8.200 punten, is binnen bereik. Op de ranking voor de Olympische Spelen staat Hauttekeete voorlopig op een 27e plaats, waarbij de top 24 atleten zich kwalificeren voor de tienkamp in Parijs.