In een eerste wedstrijd van het seizoen meteen een PR lopen en de top tien aller tijden binnenduikelen, het is niet iedereen gegeven. Wél Elie Bacari. De 20-jarige belofte sprintte tijdens het PK indoor naar 7″81 op de 60m horden en sloeg daarmee de dubbeslag. De voormalige meerkamper was na afloop nog niet helemaal tevreden over zijn race en hoopt de komende weken op meer.

Twee jaar geleden nam Elie Bacari nog deel aan het WK voor junioren op de tienkamp. Hoewel hij vorige winter nog het BK meerkamp afwerkte, nam hij in de zomer enkel de 110m horden voor zijn rekening op het EK voor beloften. Het was een belangrijk kantelpunt voor de DCLA-atleet, want achteraf maakte hij de beslissing om de meerkamp los te laten en volledig voor de hoge horden te kiezen.

Geen verrassende keuze, want op dat EK voor beloften mistte hij de finale van de 110m horden op een haar na. “Ik heb tijdens de halve finale mijn heupbuigers verrekt”, weet Bacari nog. “Na afloop was ik teleurgesteld over het missen van de finale, al maakte het ook iets goed los. Daardoor is er de drive om nog harder te werken. En als ik nu globaal terugkijk was het een kort, maar goed seizoen. Door een stressreactie aan mijn voet heb ik er helaas niet alles uit kunnen halen, maar met amper twee maanden voorbereiding heb ik toch mooie dingen laten zien.”

Vorige winter behaalde Bacari nog brons op het BK zevenkamp – Foto: Floryan Simar

Opschuiven op de ranking

Om het indoorseizoen voor te bereiden, trok de hordeloper voor het eerst op winterstage. Tijdens het PK indoor plukte hij daar al enigszins de vruchten van, maar Bacari aast op meer.

“De stage is beter gelopen dan verwacht. Ik heb een paar sessies afgewerkt met de Europese outdoorkampioen (Asier Martínez; red.) en het zag er allemaal veelbelovend uit. Ik had het bijgevolg wel verwacht dat ik mijn PR zou aanscherpen. De vraag was alleen hoeveel ik eraf zou pitsen. Met 7″81 ben ik alleszins nog niet gesust. Mijn benen voelden wat zwak van het studeren, dus ik denk zeker nog sneller te kunnen. Ik mik op een chrono onder de 7″70”, klinkt het ambitieus. Als dat lukt, dan schuift Bacari meteen op richting de top vijf aller tijden.

Kampioenschappen

Chrono’s najagen is niet het enige waar de pupil van Arne Broeders en Bart Bennema mee bezig is. Ook op de kampioenschappen wil hij er staan.

“Ik wil zowel indoor als outdoor de Belgische titel op mijn palmares schrijven. Deze zomer wil ik mij ook zeker plaatsen voor het EK in Rome. Ik weet dat ik een pak sneller kan dan de 13″71 die momenteel achter mijn naam plakt, dus waarom niet. De Olympische Spelen lijken mij daarentegen weer te optimistisch”, besluit Bacari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in