Vier jaar geleden kwam Rana Reider nog binnen met tromgeroffel bij de Atletiekunie, de Nederlandse atletiekbond. Hij zou onze noorderburen op de sprint en explosieve onderdelen naar de top brengen. Wegens familiale omstandigheden keert de Amerikaanse trainer terug naar de Verenigde Staten.

Rana Reider werd in 2014 binnengebracht bij de Nederlandse atletiekbond en trainde er vanaf maart 2017 Dafne Schippers. Ook Naomi Sedney en Madiea Ghafoor had hij onder zijn hoede. De voormalige trainer van olympische kampioenen Dwight Philips en Christian Taylor houdt het nu wegens familiale omstandigheden voor bekeken en keert terug naar zijn geboorteland.

De trainingsgroep wordt in afwachting van een definitieve oplossing ondergebracht bij Bart Bennema en Rogier Ummels. Bennema was acht jaar lang de trainer van Schippers en zorgde in 2015 mee voor haar eerste gouden WK-medaille op de 200m. In 2017 verlengde ze haar wereldtitel onder Reider.

“Met spijt in het hart kondig ik aan dat Rana Reider mijn coach niet meer is. Ik wil hem graag bedanken voor de samenwerking en wens hem het beste toe. Samen met mijn team hebben we gesproken met de Atletiekunie. Ten gepaste tijde zullen we nieuwe ontwikkelingen hieromtrent melden.”