DCLA heeft voor de tweede editie van zijn veldloop in Leuven een mooi deelnemersveld weten te strikken op de lange cross bij de mannen. Ali Hamdi klopte vorig jaar Dries Basemans voor de winst, en beiden zijn opnieuw van de partij. Maar met onder meer Steven Casteele en Kim Ruell aan de startlijn, zullen de thuislopers het dit jaar niet cadeau krijgen.

Ali Hamdi loopt slechts zelden de lange cross, maar klopte vorig jaar in Leuven wel Dries Basemans. Die laatste gaf eerder op onze website al aan voor eigen publiek te willen winnen dit jaar. Beiden toonden zich op de Ekiden en de Relays al in goede doen de afgelopen weken, maar krijgen meer concurrentie dan vorig jaar. Steven Casteele heeft zijn marathondebuut in Eindhoven goed verteerd, en behoort op de snelle omloop met pittige heuvel in Kazerne de Hemptinne dan ook tot de favorieten. Hij brengt ook zijn broer Mathijs Casteele mee. Ook Kim Ruell opteert zondag voor de langste afstand en behoort tot de kandidaat-winnaars. Guillaume Grimard debuteert op de lange cross.

Bij de vrouwen is Yewdar Denys van de eigen club favoriet, op de korte cross Gentenaar Viktor Benschop. Bij de junioren debuteren CrossCup-winnaar Wout Debroyer er zijn trainingsmaatjes Kobe Hermans en Siemen Geris in hun nieuwe categorie.

Meer info over de veldloop van DCLA op de website van de organisatie.