Met de Structabo CrossCup Relays van zondag 21 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2018-19 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dieter Kersten (ADD) – 3e op het BK Veldlopen 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Hoe verliep de zomer & de wintervoorbereiding?

“Na een deugddoende vakantie ben ik midden september begonnen aan de voorbereiding op het winterseizoen. We zijn nu een goede maand aan basistrainingen verder en alles is vlot verlopen. Ik kijk echt uit naar de veldlopen!”

Welke veldlopen staan er (reeds) op het programma?

“Vorig jaar heb ik jammer genoeg een groot deel van de CrossCup manches gemist door een blessure. Het is geen geheim dat ik de cross zeer hoog in het vaandel draag dus als alles naar wens verloopt zal ik dit seizoen starten aan elke manche. Ik wil Jos en de hele CrossCup-organisatie nog eens bedanken dat iedere atleet elke winter opnieuw hun kunstjes kunnen tonen in het veld.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?

“Na een moeilijke zomer heb ik samen met Tim gekozen voor een trage opbouw. Ik zal dus zeker niet meteen het niveau halen van in het verleden. De ambitie is om manche na manche verbetering te voelen/tonen.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders tijdens het veldloopseizoen?

“Op training zie ik een indrukwekkende Isaac Kimeli. Voor de CrossCup en het publiek is het dan ook zeer jammer dat de titanenstrijd Kimeli-Bouchiki ten vroegste te zien zal zijn in Roeselare.
Voor de rest verwacht ik dat Robin Hendrikx en Simon Debognies nog beter zullen doen dan vorig jaar.”

Wie zet deze winter een stap vooruit tegenover een jaar geleden(m/v)?

“Vorig jaar schoof hij de CrossCup opzij voor een uitstap naar de marathon maar ik ben zeker dat mijn vriend Regis Thonon dit jaar opnieuw mooie dingen zal laten zien in het veld!
Ik hoop ook Stijn Baeten een volle winter te zien lopen, zonder blessureleed. Ik zie hem dan al sterk presteren op het BK korte cross. Om nog maar te zwijgen over komende zomer…”

Op welke veldloopprestatie blikt u met plezier terug?

“De CrossCup in Hannuit vorig seizoen blijft me zeker en vast bij omdat ik daar na een lange en moeilijke periode het gevoel had terug een echte atleet te zijn.”

Welke atleten staan er in jouw MegaSpike-ploeg dit jaar?

“In team 1 zijn Dorian Boulvin en Nina Lauwaert de kopmannen, ik koos onder meer ook voor Philip Cortvriendt en Steven Heemskerk omdat zij punten zullen pakken op de korte cross en bij de masters. Lisa Rooms en ikzelf zullen de kar trekken in mijn tweede ploeg. We worden vergezeld door trainingsmaatjes Astrid Verhoeven en Paulien Nelissen. Ook mijn vriend Oussama verdient zeker een plaats in de ploeg. Ik verwacht dan ook zeer veel van mijn 2 teams, maar er is nog altijd het risico op ‘match fixing’ (knipoog)”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.