Tijdens het eerste luik van de Energyvision CrossCup worden traditiegetrouw aflossingsstokken doorgegeven. In Berlare wonnen de mannen van Team ROCKNRUN – Maxime Delvoie, Ziad Audah en Antoine Senard – voor het eerste voltallige clubteam in de wedstrijd DCLA. Pieter Sisk, Dries Basemans en Guillaume Grimard bestegen voor de rood-witte club het podium. Een ontketende Nicolaï Saké bracht Alibo Lyra-Lierse in het slot nog naar de derde plaats.

Bij de mannen was Team ROCKNRUN als titelverdediger onthoofd. Ze misten de licht geblesseerde Ruben Querinjean, maar konden toch een sterk drietal opstellen. Maxime Delvoie, Ziad Audah en Antoine Senard moesten onder meer rekening houden met DLCA dat vorig jaar aan de leiding lag, maar onderweg de strijd moest staken. Hun afgevaardigden waren Pieter Sisk, Dries Basemans en Guillaume Grimard. Ook de ploeg van Alibo Lyra-Lierse maakte op papier indruk. WK-ganger Jochem Vermeulen mocht de stok doorgeven aan Ward Leunckens en Nicolaï Saké. Daarnaast mocht het Herve van Régis Thibert, Arnaud Collard en Clément Deflandre niet over het hoofd gezien worden.

De start was voor Aaron Botterman in de kleuren van ACME. Tegen het einde van de eerste beurt was het weliswaar Sisk die richting kop van de wedstrijd was gelopen. Op het einde kreeg hij het moeilijk en kwam Delvoie nog voorbij. Thibert had Herve al goed in positie gebracht en ook Marius Debruyn gaf de stok voor Eendracht Aalst in een kansrijke positie door aan Ruben Verheyden. Die aarzelde niet, hij nam Basemans van DCLA te grazen en ging op zoek naar Audah. Die laatste hield goed stand en kon Senard in polepositie op pad sturen. Onder druk van DCLA en Herve zakte Eendracht Aalst in de derde beurt weg. Grimard knabbelde aan de voorsprong van Senard, maar had daardoor op het einde geen overschot meer om het verschil te maken. Het was dus het drietal Delvoie – Audah – Senard dat de titel van ROCKNRUN verlengde. De mannen van DCLA staan als leden van het eerste clubteam aan de leiding in het Energyvision CrossCup klassement. Voor plaats drie werd nog stevig gebikkeld. Herve moest de duimen leggen voor Alibo Lyra-Lierse dat op een ijzersterke Saké kon rekenen. De ‘witte flits’ was de snelste van het pak en vierde zijn podiumplaats als een uitzinnige.

Foto: Peter Wagemans