Ruim een week nadat de Belgische atleten zijn vertrokken uit Berlijn, hebben de paralympische atleten er intrek genomen. Veertien Belgen gaan proberen om de komende week minstens even goed te doen. Peter Genyn is het absolute speerpunt van de nationale ploeg.

Peter Genyn – Foto: Wikimedia Commons

Gedurende de hele week zal er opnieuw veel actie te zien zijn in Berlijn. Vandaag gaat daar namelijk in het Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark het EK atletiek voor paralympische atleten van start. Daar doen veertien Belgen, waarvan elf mannen en drie vrouwen, aan mee. De bekendste naam is die van Peter Genyn, die ondanks een operatie aan de heup toch mee wil doen voor de medailles. Genyn is de wereldrecordhouder op de 100m en won ook goud op de Paralympische Spelen in Rio op die afstand. In Berlijn neemt hij de 100m en 200m voor zijn rekening.

Verder bestaat het Belgische team uit heel wat outsiders. Matthias Boonen (1500m, 5.000m), Simon Clinquart (speerwerpen), David Delespesse (200m, 400m), Quentin Desclefs (kogelstoten), Remi Mazi (400m), Basile Meunier (1500m), Mathieu Moulart (hoogspringen), Bjorn Nelen en Ruben Persoons (200m en 100m), Jaad Van Kauter (1500m en 400m), Lea Bayekula (200m en 100m), Gitte Haenen (verspringen en 100m) en Joyce Lefevre (100m en 800m) zijn de overige Belgen die trots onze nationale tricolore zullen verdedigen. Boonen is de eerste Belgische atleet die in actie zal treden. Hij loopt vandaag al de finale van de 1500m. Zondag staan de laatste disciplines op het programma.

Resultaten kan u hier volgen. Een livestream kan je via deze link terugvinden. Uiteraard brengen we u bij een straffe Belgische prestatie graag zelf op de hoogte!