Na het EK in Berlijn vorige week laten we het internationale toneel achter ons. Zo vond dit weekend in Lier de Memorial Jos Verstockt plaats. In het Netestadion kwamen enkele mooie prestaties uit de bus die we voor u even op een rijtje zetten.

Kobe Vleminckx (centraal) – Foto: Peter Wagemans

Elise Mehuys stal voor eigen publiek de show door op de 100m verdienstelijk tweede te worden in een nieuw persoonlijk record van 11″71. De Nederlandse Sacha Van Agt won in 11″64. Later op de avond deed Mehuys nog een tikje beter door in een tijd van 23″95 de winst af te snoepen van de Nederlandse. Bij de mannen ging de winst op zowel de 100m als de 200m zoals verwacht naar de Surinamer Jeffrey Vanan. De tweede en derde plaats gingen op beide afstanden respectievelijk naar Kobe Vleminckx en Antoine Snyders .

Op de 110m horden op juniorenhoogte kregen we een junior/master battle. Junior Thomas Carmoy klokte af in een nieuw record van 13″88. Damien Broothaerts leek tot horde zeven goed te achtervolgen tot hij af te rekenen kreeg met een lichte blessure. Hij bolde uit in 14″29. Op de hoge horden liep thuisloper Simon Verherstraeten naar de overwinning. Het was de eerste keer dat de junior zich aan de seniorenhoogte waagde. Op de lage horden kwam junior Tuur Bras aan de start. Hij klokte zijn 400m horden af na 52″85, 40 honderdsten boven zijn PR. De overwinning ging naar de Jamaicaanse Romel Lewis die uitkomt voor CABW.

Op de dubbele baanronde ging junior Tim Van de Velde aan de haal met de overwinning door in 1’50″71 Viktor Benschop een seconde voor te blijven. Bij de vrouwen kregen we een volledig buitenlands podium met op het hoogste schavotje Hanna Edwards. De Amerikaanse won in 2’05″43. Aan de start van de 1500m stond Aaron Botterman. De man van KAAG kon door zijn eindsprint nog een Duitser afhouden, waardoor hij derde werd met een kleine verbetering van zijn PR naar 3’50″04. De overwinning ging naar de Duitser Lukas Abele in 3’44″16 die Dylan Stenson te snel af was.

Thomas Carmoy – Foto: Peter Wagemans

De verspringcompetitie was niet hoogstaand, maar voor Mathias Broothaerts wel een opsteker. Na een lange periode van blessureleed kon de thuisspringer twee degelijke sprongen afleveren. Met zijn beste sprong van 7m05 sloot hij de competitie af op een derde plaats. Het was Arnaud Caluwe die met een sprong van 7m36 de overwinning in de wacht sleepte. De Nederlander Fabian Florant kon met 7m07 nog net beter doen dan Broothaerts en werd tweede. In het hoogspringen kende Thomas Carmoy een mindere dag en moest hij vrede nemen met een sprong over 2m10. Dit was wel genoeg voor de overwinning. De speerwerpcompetitie werd gewonnen door Timothy Herman die tot 72m87 kwam.

Bij de vrouwen schotelden Aurelie De Ryck en de Nederlandse Killiana Heymans een boeiende polsstokspringwedstrijd voor. Beide atleten gingen over een degelijke 4m22. De Rycks parcours telde minder foutjes waardoor zij als winnares van de competitie werd gekroond. Melanie Vissers strandde met 4m02 op een derde plaats, nadat ze 4m12 oversloeg, maar drie keer miste op 4m22.