Aanstaande zondag vindt in Moeskroen het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften plaats. In vergelijking met vorig jaar staat deze meeting nu drie weken vroeger gepland, waardoor de interesse van de atleten iets groter is. Er zijn dan ook heel wat deelnemers die deze zomer reeds een internationaal kampioenschap achter de kiezen hebben.

Eliott Crestan nam naast het WK voor junioren ook deel aan het EK in Berlijn. – Foto: Jeroen De Meyer

Het BK juniores en beloften is zoals steeds de ideale meeting om het seizoen in schoonheid af te sluiten, dat is door de kalenderverschuiving niet anders geworden. De atletiekclub van Moeskroen (JSMC) mag dit jaar het organisatorschap op zich nemen. De junioren met WK-ervaring in Tampere zijn Eliott Crestan (400m), Tuur Bras (400mh), Tim Van de Velde (3000m steeple), Thomas Carmoy en Zita Goossens (beiden hoogspringen). Bij de beloften tekenen EK-gangers Simon Debognies (5.000m), Manon Depuydt (100m en 200m), Elise Vanderelst (1500m) en Hanne Maudens (kogelstoten) present.

De volledige deelnemerslijst kan u hier terugvinden.