Tijdens de Brussels Grand Prix lieten ook enkele paralympische atleten stevig van zich horen. Peter Genyn keerde zelfs huiswaarts met een nieuw wereldrecord nadat hij de 100m aflegde in een stevige 19”75. David Delespesse verbeterde zowel op de 400m als in het verspringen het Belgisch record.

Op de Brussels Grand Prix stonden eveneens WPA-disciplines op het programma. Daarvoor trok Peter Genyn maar al te graag voor naar het Koning Boudewijnstadion nu de Paralympische Spelen een jaar zijn uitgesteld. De tweevoudig paralympisch kampioen verscheen aan de start van de 100m en maakte indruk. Genyn wheelde naar een sterke 19”75, goed voor een fraaie verbetering van het wereldrecord in de T51-klasse. Genyn had met 19”89 het wereldrecord al op zijn naam staan, maar scherpte het gisteren dus aan.

“Ik wist dat het met de vorm heel goed zat”, reageerde Genyn na zijn wedstrijd bij de VAL. “We hebben de afgelopen maanden goed getraind en ik had echt toegewerkt naar deze wedstrijd. Dat ik hier de bevestiging krijg van mijn goede vorm doet deugd. Ik ben heel blij dat ik opnieuw wedstrijden kan afwerken, al knaagt het wel dat ik met deze goede vorm niet naar de Paralympische Spelen in Tokio kan vertrekken.”

David Delespesse met de dubbel

Bladerunner David Delespesse kende eveneens een begenadigde dag. De atleet van OEH nam deel aan de 400m en het verspringen. In beide disciplines deed Delespesse beter dan ooit. Op de baanronde snelde hij met 62”00 naar een nieuw Belgisch record in de T62-klasse. In de zandbak sprong de atleet maar liefst 5m33 ver, een afstand die eveneens goed was voor een Belgisch record in zijn klasse.

Ook Delespesse deed zijn zegje na zijn twee nationale records. “Tijdens de coronaperiode kon ik goed doortrainen waardoor de vorm goed zit. Ik voel echter dat er nog meer inzit dan mijn prestaties van vandaag. Op de 400m moeten een duik onder de minuut mogelijk zijn en in het verspringen zou ik graag voorbij de 5m50 uitkomen.”