De Vlaamse Bond voor Sportjournalisten heeft in Gent de Vlaamse Reus uitgereikt. Voor het eerst in de 30-jarige geschiedenis van de trofee werden twee atleten tot Vlaamse Reus gekroond in hetzelfde jaar. Bashir Abdi en Peter Genyn vielen in de prijzen. Abdi won eerder ook al de Trofee voor Sportverdienste en is in de running om Sportman van het Jaar te worden. Genyn maakt kans op Sportgala om een derde trofee als Paralympiër van het Jaar in de wacht te slepen. 

Na het recordaantal genomineerden binnen de atletiek voor het Sportgala mag onze sport opnieuw vieren. De Vlaamse Bond voor Sportjournalisten heeft in Gent namelijk de Vlaamse Reus uitgereikt. Niet één, maar uitzonderlijk twee atleten vielen in de prijzen. Bashir Abdi kreeg de voorkeur op onder meer doelman Miguel Van Damme, Matthias Casse en Noor Vidts. Zijn bronzen plak op de olympische marathon van Sapporo én zege in Rotterdam in een nieuw Europees record gaven de doorslag.

Peter Genyn kreeg ook een Vlaamse Reus dankzij zijn buitengewone prestaties op de Paralympische Spelen. Genyn knalde, ondanks een gesaboteerde rolstoel, naar goud op de 100m en zilver op de 200m in de categorie T-51. De 44-jarige paralympiër was zichtbaar opgetogen met zijn trofee. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Vlaamse Reus dat de Vlaamse Bond voor Sportjournalisten twee eindlaureaten viert.