Komende zaterdag staat de eerste micromeeting van het outdoorseizoen gepland. De Vlaamse Atletiekliga koos Oordegem als locatie voor de eerste van een reeks meetings die onze nationale toppers richting internationale kampioenschappen moeten stuwen. Onder meer Imke Vervaet, Timothy Herman, Philip Milanov en Peter Genyn maken zaterdag hun opwachting. 

Zaterdag wordt het zomerseizoen op gang geschoten met een eerste, logischerwijs bescheiden micromeeting op eigen bodem. In Oordegem mag een select groepje zich bewijzen dankzij de inspanningen van de Vlaamse Atletiekliga. Het blijft echter ene bijzonder beperkt deelnemersveld, met weliswaar enkele jeugdatleten op de startlijst. Ook paralympische atleten krijgen hun kans komende zaterdag met wereldrecordhouder Peter Genyn aan de start van de 100m. Jente Hauttekeete, die afgelopen winter het WR op de zevenkamp bij de junioren verpulverde, opteert voor het speerwerpen en de 200m. In dat speerwerpen kan Hauttekeete stelen met de ogen bij topper Timothy Herman die er een goede trainingsstage heeft opzitten in het Turkse Belek.

Imke Vervaet – Foto: Quinten Lafort

Op de korte sprint verschijnt hordeloopster Anne Zagré aan de start van 100m. Lucie Ferauge waagt zich aan de dubbel met zowel de 100m als 200m. De baanronde bij de vrouwen wordt een pittig duel tussen enkele leden van de Belgian Cheetahs met onder meer Paulien CouckuytImke Vervaet en Hanne MaudensPhilip Milanov mag na een lange trainingsperiode opnieuw aan de bak. De Belgische recordhouder in het discuswerpen wil maar wat graag zijn seizoen sterk aanvatten. Op de 800m maakt Pieter Sisk zijn terugkeer. Sisk kreeg het afgelopen anderhalf jaar te kampen met blessureleed, maar heeft zijn zinnen gezet op het EK voor beloften.

Het programma en de volledig deelnemerslijst van de micromeeting kan u hieronder terugvinden.