Veldloper Jeroen D’hoedt kende in 2017 pech door blessures, maar de atleet van CABW moest ook afscheid nemen van zijn coach Dirk De Maesschalck. Het nieuwe jaar begint echter met een positieve noot: D’hoedt mag zich samen met Isaac Kimeli, Renée Eykens en Sofie Van Accom opmaken voor de mixed relays in Edinburgh.

Jeroen, in Soest liep je vorige week jouw eerste lange cross van deze winter. Hoe is de overgang van kort naar lang verlopen? Klaar voor het echte werk in 2018? 

“Het was veel beter dan verwacht! Ik wou beter doen dan mijn startnummer 8 en dat is dik gelukt. Die derde plaats geeft me vertrouwen dat ik goed bezig ben en rustig moet blijven verder bouwen. Ik ben er me echter genoeg van bewust dat er nog veel werk nodig is om helemaal top te zijn op die lange cross. De minuut achterstand die ik nu had op Soufiane Bouchikhi loop ik niet zomaar dicht. In Hannuit start ik nog op de korte cross, vanaf dan bekijk ik het wedstrijd per wedstrijd en kan je mij weleens op de lange veldloop aan de start zien staan.”

Als je jouw jaar eventjes moet samenvatten. Hoe zou je 2017 dan omschrijven?

“Een jaar van verandering! Als je tien jaar bij dezelfde coach hebt getraind dan heeft dat natuurlijk een grote impact. Ik ben Dirk enorm dankbaar voor de afgelopen jaren. Verder brengt een overgang naar een andere trainer nieuwe prikkels met zich mee wat misschien wel net is wat ik nodig heb!”

Op 13 januari mag je met het Belgisch team meedoen aan de mixed relays tijdens de Great Edinburgh XCountry. Hoe pak je het aan?

“Ik ga daar niet van start met het idee om na het EK veldlopen het ongelijk van de selectiecommissie te bewijzen. Edinburgh is buiten het Europees kampioenschap de meest prestigieuze cross van de winter en ik loop er ongelofelijk graag! De sfeer is uitmuntend en het parcours ligt me wel.”

Wat verwacht je er eigenlijk zelf van?

“Winnen als team zou echt prachtig zijn! Ik hoop alvast dat we er een mooie strijd van kunnen maken. Het blijft natuurlijk koffiedik kijken hoe goed de concurrentie is en wie er allemaal zal meelopen.”

Tot slot, waar kunnen ze jou in 2018 een plezier mee doen?

“Plezier hebben in wat ik doe, de rest volgt wel! (knipoog)